Вторник, 11.05.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля - това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено." Римляни 12:2

OnLine
RSS Facebook Twitter

Освободени са 8 отвлечени нигерийски християни

Main Pic
Публикувана: 15.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1092
Коментари: 0
Осмината членове на Изкупената християнска Божия църква (RCCG), които бяха отвлечени по време на църковно пътуване с цел евангелизация, са били освободени.
 
Главният надзорник на RCCG съобщи новината в Туитър. Той пише: „Днес получих вълнуващата новина, че всички наши братя, които бяха в плен на похитители, са освободени и откарани в болницата за преглед и изследвания“.
 
"Слава на Исус. Ние се молим за траен мир във всички размирни региони на страната в името на Исус."
 
По време на отвличането е съобщено, че е поискан откуп от 88 000 британски лири, но не е известно дали е платен, съобщава International Christian Concern.
 
Имаше съобщения, че правителството на щата Кадуна обмисля да назначи посредници, които да преговарят с бандитите. В тази връзка държавният комисар по вътрешната сигурност и вътрешните работи Самюел Аруван поясни, че всеки, който участва в преговори с похитители, ще бъде преследван.
 
В изявление той каза: „Вниманието на правителството на щата Кадуна под ръководството на губернатора Насир Ел-Руфай е привлечено от съобщения в медиите, че то е назначило представители, които да се свързват с бандити от негово име.
 
"Позицията на правителството на щата Кадуна остава същата: правителството няма да преговаря или да плаща откуп на бандити. Всяко лице, което твърди, че го прави в каквото и да е качество, ако бъде намерено, ще бъде преследвано по съответния начин."
 
Нигерия е една от най-опасните страни за християните. В момента страната е на девето място в списъка за наблюдение на християнската организация  Open Doors.

Източник: Morning Star News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg