Сряда, 27.10.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Семейни проблеми и травми

Main Pic
Публикувана: 15.04.2021
Автор: Ръсел Мур
Прочетена: 403
Коментари: 0
Един приятел, чийто деца са малко по-големи от моите, наскоро изпрати най-голeмия си син в колеж. Приятелят ми каза, че плакал горчиво на прага на общежитието, независимо от факта, че колежът се намирал само нa няколко километра от дома им. Един по-възрастен християнин се приближил към приятеля ми и го попитал дали всичко е наред. Приятелят ми казал, че емоциите му не били породени толкова от сантименталност, макар че това също си казвало думата, колкото от чувството на вина.
 
Приятелят ми е музикант, който прекарва голяма част от времето си в пътуване. „Сега осъзнавам, че времето, което мога да прекарам със сина си, е толкова малко,” казал приятелят ми. „А аз съм пропилял толкова голяма част от него. Защо не стоях повече у дома с него? И дори когато бях у дома, защо пилеех времето си, гледайки телевизия през по-голямата част от него?” Възрастният християнин го погледнал и казал: „О, Господ е изкупил всичко това”.
 
Приятелят ми каза, че това изречение било освобождаващо. Човекът не направил това, което се очаквало от него – да го увери, че всичко ще бъде наред. „Ако ми беше казал, че аз съм бил добър баща, просто бих си казал, че той не разбира ситуацията,” каза приятелят ми. И ако беше казал, че отсъствието ми не е от значение нямаше да му повярвам”. Вместо това този мъдър странник посочил към кръста.
 
Господ е изкупил тази история, добавяйки я към изкупителното дело на кръста. Вместо думи на уверение, че приятелят ми се е справил добре, той предложил нещо по-добро: думи на благодат.
 
Слушах внимателно, понеже макар все още да не бях достигнал до момента на „празното гнездо,” дори частично, знаех твърде добре какво означава да се чувстваш като провалил се родител. Никой от нас не може да премине през живота, без да бъде наранен и без сам да нарани други хора. Често тези наранявания се случват в контекста на семейството – понякога от хора, които отдавна са си отишли, понякога от такива, които са досадно, упорито все още до нас.
 
Превод: Радостин Марчев
Източник: The Storm - Tossed Family
Photo: Dollar Shave Club
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg