Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквата в Северна Ирландия с призив за молитва

Main Pic
Публикувана: 15.04.2021
Автор: К. Бентли
Прочетена: 1385
Коментари: 0
Неотдавнашното насилие в Северна Ирландия връща нежелани спомени за хаоса от миналото, но архиепископът Джон Макдауъл заяви, че има силно желание всички християни в страната да работят заедно, така че вълненията да не предизвикват нови прояви на насилие.
 
Напрежението възникна по различни причини, включително Брекзит, неуспехът на полицията да предприеме мерки срещу правилата около Ковид, както и нарушения на карантината при погребение на висш представител на властта.
 
Архиепископ Джон Макдауел призова християните да се молят за мира в Северна Ирландия. В изявление той казва: „Мисля, че едно от нещата, за които трябва да се молим, е да възстановим напълно ролята си на миротворци ... Християнската църква е призована да върши много неща,  но те се определят много често от обстоятелствата, в които живеем. А при обстоятелствата, в които живеем в момента, от нас се очаква да бъдем миротворци.
 
„Можете да сключите мир само когато са налице определени неща: справедливост за всеки, казване на истината и справяне с наследството на случилото се в миналото.“
 
Макдауъл добавя, че хората трябва да се молят за църквите, така че "те да се откажат от това, което би могло да се разглежда като тяхна традиционна политическа привързаност, и да кажат," ние не сме тук, за да представяме една или друга партия, ние не сме свещеници на нито едно племе ".  Ние сме тук, за да представим Евангелието на Исус Христос, което е еднакво за всички. И ние сме тук, за да се застъпваме за това, в което вярваме, че Той иска да се застъпва. Христос не е Бог само на едно племе, Той е Бог на всички народи и ние трябва да имаме това предвид, когато говорим на хората."
 
Архиепископ Джон добавя, че полицията се нуждае от „мъдростта на Соломон и търпението на Йов, за да може да ръководи нещата по правилния начин“.
 
Депутатът християнин Джим Шанън коментира: "Ние се молим за страната, в която живеем. Молим за насоки как да реагираме на политическите въпроси, които са поставени пред нас. Моля се всеки ден за мъдрост и знания. Ако някой се нуждае от мъдрост и знания, то това съм аз! Моля се за това всеки ден и моля Господ да ми даде знания, за да мога да Му служа по начина, по който Той иска от мен. "
 
Шанън казва, че въпреки че не е имало насилие в неговия район, той разбира причините, поради които някои хора са разгневени: "Със сигурност има дълбоки причини за разочарование и гняв. Моето задължение от името на моите избиратели е да представя тяхната гледна точка, което и направихме, защото сме недоволни от протокола в Северна Ирландия. Недоволни сме от други проблеми, които се случиха.
 
Шанън добави: „Вярвам, че моята работа е като християнин да се моля и да призовавам другите да се молят хората да не бъдат въвлечени в насилие на улицата ... Мисля, че от нас зависи да гарантираме, че гневът на хората няма да прерасне в насилие."
 
Източник: Premier Christian News
Превод: Петя Зарева
Photo: Liam McBurney
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg