Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Ще благословя тези, които те благославят!“

Main Pic
Публикувана: 16.04.2021
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 902
Коментари: 0
Уважаеми читатели, 
 
Само преди дни държавата Израел отпразнува своя 73-и рожден ден. В страната вече живеят над 9 000 000 евреи, а властите в държавата се грижат за "прибирането" в Израел на всички нейни поданаци, които желаят да се завърнат в Родината на предците си.
 
В същото време в цял свят наблюдаваме прояви на нарастващ антисемитизъм, които са смущаващи и ескалират през последните години. Някои от тях можете да си припомните тук.
 
Божиите деца са призовани да благославят избрания народ и да се молят за мира в Ерусалим. В тази връзка в страната ни ежегодно се провеждат различни форуми, които целят да изразят съпричастността на християните към Божия народ.
 
Един от тях е конференцията „Маслиновият клон“, която ще се проведе на 23-24 април 2021 г.  Мястото наа форума е Конферентен център „Възраждане“ (ул. Осогово 86, София). Събитието се организира в партньорство между Първа евангелска църква (София), Християнски център (София), Първа баптистка църква (София), Християнска църква „Вяра“ (София) и Фондация „Приятели на България“.
 
Насърчаващо са формулирани целите на конференцията: „Да поддържа връзка между Христовата невяста – Църквата и избрания от Бога народ – Израел - „Зеницата на Неговото око“.
 
Ние сме библейски християни от евангелските деноминации в България – конгрешани, петдесятни, методисти, баптисти и надденоминационни.
 
Обединени сме, за да мотивираме християнската общност да бъде истинско свидетелство за Исус Христос, Месията.
 
Обединени сме в свидетелството на начина на живот на Апостолската църква.
 
Ние прокламираме запазването и разпространението на Божието слово.
 
Ние се застъпваме, защитаваме и показваме стойността на човешкия живот в Божиите очи.
 
Ние оспорваме вековни предразсъдъци и традиции, които вредят на Църквата и християните днес.
 
Ние заставаме единни срещу християнския антисемитизъм и расова дискриминация. 
 
Желаем да защитим библейската истина и да достигаме еврейския народ с Евангелието за тяхното спасение и за слава на Христос.
 
Да предизвикаме реакция срещу антисемитизма сред християните и да разпространим любовта на Бога към Неговия народ, в Неговия народ и чрез Неговия народ посредством вяра в Месията Исус Христос!
 
Да мотивираме християнската общност как да бъде истинско свидетелство за Meсията Исус.
 
Да практикуваме нашата християнска вяра и покорност на Христовата заповед (Матей 28:19-20), като показваме Неговата любов в нас и чрез нас!“
 
Един от основните организатори Минка Сакъзова сподели за „Евангелски вестник“: „Целта на събитието е да мотивира християнската общност да бъде истинско свидетелство за Божиите вечни и безусловни обещания за вярващите. Да се бори срещу антисемитизма сред християните, да практикува християнската вяра, като демонстрира Христовата любов в нас и чрез нас.“
 
За мен това не са просто думи, а начин на живот за Минка. През 2020 г. тя навърши 80 години, но е удивително жизнена и дейна, насърчение за Божия слава сред много християни в България, Канада и други страни, където е работила като мисионер. През есента на 2019 г. гостувах в дома ѝ в Пазарджик, когато на Острова в този град имаше тържествено честване на Празника на шатрите. Прие ме с изключително гостоприемство, интересно изучаване на Словото и неизменното й чувство за хумор. Минка, Калина Славчева и Радка Кайнарова са работили посветено за конференцията година и половина.
 
В началото ще има поздрав от месианския пастир Даниел Розен от Ерусалим, който специално подготви обръщение към конференцията. Пастир Розен е и доктор по теология и медицина, както и епископ, основател на много месиански църкви в Израел и други страни, мотивационен говорител.
 
Говорители ще бъдат:
 
Пастир Даниел Уинтър - главен пастир на църква Калвари, Торонто (Асоциация Църкви на Благовестие в Канада), където служи от шест години и половина. Преди това е бил пастор за единайсет години на Библейска Църква Метрополитън в столицата на Канада – Отава. Даниел има сърце за служение в централната част на градовете. Църквата Калвари е деветдесетгодишна. Днес тя е разнообразна мултикултурна общност, съставена от граждани от почти всеки континент.
 
Даниел израства в пастирски дом. Неговият баща, Ърнест Уинтър, е избавен от нацистка Германия като юноша в навечерието на Втората световна война. Баба му, Сили Уинтър, става жертва на холокоста в концентрационния лагер Аушвиц. Ърнест повярва в Исус като свой Месия, докато е в Англия и става евангелизатор. По-късно се премества в Канада, където е избран за пастир. Оженва се за Бети, с която отглеждат трите им деца - Джонатан, Даниел и Дейвид. Даниел приема Исус, още докато е съвсем млад. Даниел завършва Лондон Байбъл Колидж с бакалавърска степен по богословие и Богословска Семинария Херитидж (Магистър по богословие).От 28 години е женен за Уенди, с която имат три деца: Джошуа (24), Матю (21) и Ребека (10).
 
Пастир Владимир Пикман - изпълнителен директор на Беит Сар Шалом в Германия.
Той също така е основател на Германския Месиански Еврейски Алианс и е вицепрезидент на Международния Месиански Еврейски Алианс.
Той също така служи в Чоузън Пипъл Глобъл Министрис (Chosen People Global Ministries), като координира служенията в Западна и Източна Европа. Той е гостуващ професор в Теологическата семинария в Далас.
Желанието на пастир Пикман е да води хората при Господа, да намери и екипира нови служения и да започне нови месиански служения по целия свят.
 
Пастир Иван Хазърбасанов - основател на Националната християнска мрежа „Църкви на вяра в България“ и водещ пастор на местната църква „Християнски център София“. Представител е за България на Международното християнско посолство в Ерусалим. Със съпругата му Габриела имат три деца – Георги, Йосиф и Таня-Мария, и служат на Бога с целия си дом. Дълги години е водил групи в Обещаната земя. Автор е на 4 книги.
 
Преди падането на „желязната завеса“ пастир Иван е млад водач в преследваната църква. В периода на преход от комунизъм към демокрация той активно се противопоставя на злонамерената медийна пропаганда, агентурни постановки и атаки срещу новите църкви и защитава християнската вяра – от съдебната трибуна до президентската институция, борейки се за свобода на Евангелието в България.
 
Пастир Иван Хазърбасанов е говорител на християнски конференции и семинари както в България, така и в чужбина. В своите послания той акцентира върху практичното приложение на Божието Слово. Неговото автентично поучение вдъхновява хората да живеят чрез вяра към победа във всяка сфера на живота си.
 
Професор д-р Дечко Свиленов, който има православно духовно и медицинско образование. Дълги години е работил в БАН.
Автор е на много книги на духовна тематика, повечето преведени и на немски, английски, руски и други езици в хиляди тиражи. Има над сто научни публикации в областта на експерименталната патология и електронната микроскопия.
 
Проф. Дечко Свиленов е издател на най-великата книга за всички времена - Библията, в тираж десетки хиляди бройки, която разпространява безплатно сред политици, медии, здравни заведения, хора на изкуството и други.
 
Той е автор и на други книги със здравно-теологична тематика, като: “Еволюция или сътворение – какво казва науката?”, “Живот след смъртта (какво казват науката, религиите и Библията)”, „Миналото, настоящето и бъдещето на човечството според Библията“, Коронвирусът – как да преодолеем бедствията и страха“, както и написаните и издадени на немски език: “Бог твори оригинали”, “Трите периода в живота на човека”, „Християнинът през погледа на Иисус Христос” и други.
 
23 април 2021, петък
8:30 – 9:45– Регистрация
9:45 – 10:15– Откриване – пастор Теодор Опренов, Хваление – Димитрина Опренова.
Кратко представяне на проекта „Маслиновият клон“ – цел и екип.
10:15 – 11:30– 1 сесия – Пастор Владимир Пикман (с превод)
11:30-12:15– ВИДЕО „Ноевия ковчег и Содом и Гомор“
12:15 -1:30– Обяд
1:30-2:15–2 сесия – Професор Дечко Свиленов
2:15-3:00 – ВИДЕО „Преминаването през Червено море и планината Синай“
3:00-4:15 – 3 сесия – Пастор Даниел Уинтър (с превод)
4:15-4:45 – кафе пауза
4:45- 5:15 – ВИДЕО „Ковчегът на завета“
5:15-6:15 –4 сесия – Пастор Владимир Пикман (с превод)
6:15 -7:30 – Вечеря
 
24 април 2021, събота
9:00 - 9:45 – Кафе
9:45-10:00 – Хваление и молитва
10:00 -11:00 – 1 сесия – Пастор Иван Хазърбасанов
11:00 -11:30 – ВИДЕО „Разцепената скала в Рефидим“
11:30 -12:30 – 2 сесия – Пастор Даниел Уинтър (с превод)
12:30 -12:45 – Закриване и молитва
12:45 -13:30 – Обяд
 
Всички сесии включват 10-15 минути за въпроси и отговори.
Ние от екипа и читатели на „Евангелски вестник“ желаем успех на тази интересна и ползотворна конференция! И най-вече – плодовете от нея за Божието Царство да се видят осезаемо в близкото бъдеще!
 
Някои от сесиите са на английски език, но ще има подсигурен превод на български. Повече информация за конференцията, програмата и говорителите, както и възможност за регистрация и заплащане на такса участие можете да намерите на следния интернет сайт, тук.
 
Поради епидемичната обстановка максималният местата за участие са силно ограничени. Стриктно ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки (задължително носене на лицева маска; спазване на дистанция; постоянно дезинфекциране на помещенията). Призоваваме всеки участник да се съобразява с тези изисквания.  
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg