Понеделник, 02.08.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"И ония, които познават името Ти, ще уповават на Тебе; Защото Ти, Господи, не си оставил ония, които Те търсят." Псалм 9:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вяра или не

Main Pic
Публикувана: 18.04.2021
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 442
Коментари: 0

Сърцето ѝ се късаше. Чувстваше се слаба и неспособна да защити собственото си дете. Сянката на фараона беше надвиснала над нея и костеливите му ръце се протягаха да задушат малкото ѝ бебе. Не можеше да го крие повече. И го пусна по водата. Направи му тръстиково кошче и нежно го пусна по течението на Нил. Остави го в ръцете на Бога. И избяга да не гледа какво ще стане.

Очевидно бебето беше гладно. Нищо не разбираше. Не знаеше къде се намира и какво го чака. Плачеше. Реката го носеше. Беше легнало в тръстиковото кошче. Освен реката го носеше и нещо друго. Носеше го една невидима ръка. И го заведе право при дъщерята на фараона. Този фараон, който търсеше да убие бебето, а заедно с него и всичките мъжки, родени наскоро от неговите роби. Те се умножаваха толкова бързо и ставаха толкова силни! Трябваше да ги спре.

Но ето, едно от тези преследвани деца е пред младото момиче и нейното сърце се смилява. Прегръща бебето и го осиновява. И наема майка му да го откърми.
 
Каква ирония! Сърцето на жената ликува. Някой е чул нейния вик. Вик от дълбините на сърцето. Някой по-силен е поел в ръката си живота на детето. И го е спасил. Извлякъл го е от водата. И го нарекъл "Извлеченият от водата" - Моисей.
 
Това малко бебе, напълно беззащитно, обръща хода на историята. Вероятно защото е много малко и беззащитно. Понеже, както знаем, историята се обръща от малки и беззащитни бебета. Мощният фараон, със силната си войска, е победен от точно това малко, плачещо момченце. Защото простата истина е, че Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат. И големите военачалници, с големите армии, са неспособни да победят невъоръженото бебе, което дори само не може да се защити. Защото невидимата ръка на Бога издига царе и сваля царе. С лекота. Така, както движи слънцето в простора. Защото всичко, което Бог прави, е съвършено.
 
Сърцето вече не се къса. Не плаче. Сърцето на жената е усмихнато. И спокойно. Защото е оставила най-скъпото в най-силните ръце. Ръцете, които управляват световете.
 
Издигам очите си към хълмовете, От гдето иде помощта ми. Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята. Той няма да остави да се поклати ногата ти; Оня, който те пази, няма да задреме. Ето, няма да задреме, нито ще заспи Оня, Който пази Израиля. Господ ти е пазач; Господ е твой покров отдясно ти. Слънцето няма да те повреди денем, Нито луната нощем. Господ ще те пази от всяко зло; Ще пази душата ти. Господ ще пази излизането ти и влизането ти От сега и до века.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg