Вторник, 07.02.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Британските църковни лидери с изявление относно ваксинационните паспорти

Main Pic
Публикувана: 19.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 851
Коментари: 0
Пастирите от широк кръг християнски деноминации в Обединеното кралство подписаха писмо до министър-председателя, в което изразяват категоричното си противопоставяне на всякакъв вид контрол, който може да ограничи достъпа до местата за поклонение.
 
Сред над 1100 подписали се духовници има англикани, методисти, презвитерианци и независими евангелисти, наред с други деноминации, от Лондон, Нотингам, Глазгоу, Белфаст и много други градове.
 
Подписалите казват, че „изцяло се противопоставят“ на „потенциалното въвеждане в нашето общество на така наречените „паспорти за ваксини“, които също са наричани „сертификати за статут на Covid“ и
„пропуски за свобода“.
 
Църковните лидери се противопоставят на това, което според тях е „неетична форма на принуда (...) Хората могат да имат различни причини да не могат или да не желаят да получават налични в момента ваксини. Някои християни имат сериозни проблеми със съвестта, свързани с етиката на производството на ваксини или тяхното тестване“.
 
Опасността, според църковните лидери би била „създаването на двустепенно общество, медицински апартейд, в който общността на хората, които се отказват от ваксинацията, се изключва от значителни области на обществения живот“. Ако такова използване на паспорти за ваксини би било приложено в няколко области на обществото, такава „схема има потенциала да доведе до края на либералната демокрация, каквато я познаваме, и да създаде държава за наблюдение, в която правителството използва технология за контрол на определени аспекти от живота на гражданите ”.
 
Църковните лидери казват, че ограничаването на достъпа до присъствени богослужения противоречи на сърцето на християнското послание. „Не предвиждаме никакви обстоятелства, при които да можем да затворим вратите си за онези, които нямат паспорт за ваксина, отрицателен сертификат за тест или някакво друго„ доказателство за здраве“. За църквата на Исус Христос да изключи онези, които държавата счита за нежелани, би било анатема за нас и отричане на истината на Евангелието ”.
 
„Посланието, което проповядваме, е дадено от Бога за всички хора и не се състои в нищо друго освен в безплатния дар на благодатта, предложен в Христос Исус, с универсалния призив за покаяние и вяра в Него. Да откажеш на хората да чуят това животворно послание и да получат това животворно служение би било основно предателство към Христос и Евангелието ”.
 
Ако в Обединеното кралство бъде въведен ваксинен паспорт, подписалите го предупреждават, че „като християнски лидери ще бъдем принудени енергично да се противопоставяме на всеки подобен акт на Парламента“.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg