Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Навални - на крачка от смъртта

Main Pic
Публикувана: 19.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 652
Коментари: 0
Лекарят на затворения лидер на руската опозиция Алексей Навални, който вече трета седмица е в гладна стачка, казва, че здравословното му състояние се влошава бързо и 44-годишният критик на Кремъл може да е на ръба на смъртта.
 
Лекарят Ярослав Ашихмин заяви в събота, че резултатите от тестовете, които е получил от семейството на Навални, му показват рязко повишени нива на калий, който може да доведе до спиране на сърдечната дейност, и повишени нива на креатинин, които показват увреждане на бъбреците.
 
"Нашият пациент може да умре всеки момент", каза той в публикация във Фейсбук.
 
Анастасия Василиева, ръководител на подкрепяния от Навални синдикат „Алианс на лекарите“, заяви в Tуитър, че „действия трябва да бъдат предприети незабавно“.
 
Навални е най-видимият и категоричен противник на руския президент Владимир Путин.
 
На личните му лекари не е позволено да го виждат в затвора. Той обяви гладна стачка в знак на протест срещу отказа да им позволи да го посетят, когато започна да изпитва силни болки в гърба и загуба на чувство в краката си. Руската държавна служба за оплаквания заяви, че Навални получава цялата медицинска помощ, от която се нуждае.
 
Навални беше арестуван на 17 януари, когато се завърна в Русия от Германия, където прекара пет месеца, възстановявайки се от отравяне със съветски нервно-паралитичен агент, за което обвинява Кремъл. Руските власти отрекоха каквото и да било участие и дори поставиха под въпрос дали Навални е бил отровен, което беше потвърдено от няколко европейски лаборатории.
 
На Навални беше наредено да излежи 2 1/2 години затвор с мотива, че продължителното му възстановяване в Германия нарушава условната му присъда, която той определи като политическа. Подробности можете да си припомните тук.
 
Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg