Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнин екзекутиран от ИД в Египет

Main Pic
Публикувана: 20.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1185
Коментари: 0
62-годишен християнин е убит от терористи на Ислямска държава в Северен Синай, Египет, след отвличането му през ноември.
 
Похитителите на Набил Хабаши Салама първоначално са поискали откуп в размер на 230 000 британски лири. Семейството на г-н Салама се занимава с търговия на бижутерия и мобилни телефона и е построило единствената църква в града, известна като църквата "Света Мария и св. Абаноб".
 
Видео, изобразяващо екзекуцията на г-н Салама, циркулира в медиите на "Ислямска държава", като предупреждава християнската общност за нови атаки срещу тях поради подкрепата им към египетската армия и лоялността им към египетската държава.
 
Синът на г-н Салама Петър казва следното пред репортер на египетския вестник Уатани: „Баща ми е бил измъчван от терористичната група, тъй като зъбите му изглеждат счупени. Бяхме принудени да затворим бизнеса си и да оставим домовете си в друг град и продължаваме да получаваме заплахи.“
 
Президентът на CSW Мервин Томас пише следното по случая: „Изказваме най-дълбоките си съболезнования на семейството на г-н Салама и коптската общност в Египет. Президентът Сиси се е ангажирал лично с насърчаването на мирно съвместно съществуване между християни и мюсюлмани в Египет и правителството му е предприело някои окуражаващи стъпки за насърчаване на това. Отвличанията на християни показват, че трябва да се направи много повече за изкореняване на сектантството, защита на уязвимите общности, насърчаване на социалното сближаване и отстояване на основните човешки права за всички египтяни."
 
Египет се нарежда на 12-то място в списъка на Open Doors със страните, в които християните са изправени пред най-голямо преследване.
 
Източник: Premier Christian Newt
Photo: Le Monde Diplomatique

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg