Неделя, 09.05.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина." Откровение 21:4

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тайната на дълголетието: живот за Господа!

Main Pic
Публикувана: 21.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 437
Коментари: 0
Най-възрастната жива американка - жена, чийто живот е белязан от силна християнска вяра - е починала спокойно в съня си през уикенда в Шарлот, Северна Каролина.
 
Хестър Форд е отпразнувала 116-ия си рожден ден миналия август. По време на този специален празник Форд е обобщила целта на живота си с думите: "Живея за Господа."
 
Освен че живее дълъг и пълноценен живот, тя преживява историческия 20. век век и две пандемии.
 
Форд е на 14 години, когато се омъжва за съпруга си Джон, който почива през 1963 г. Тя има 12 деца, 68 внуци, 125 правнуци и 120 праправнуци, съобщава Charlotte Observer.
 
„Тя беше стълб и канара за нашето семейство. Предостави ни така необходимата любов, подкрепа и разбиране за всички нас“, споделя семейството в публикация във Фейсбук. "Тя беше семето, което поникна и даде клони и листа. Това сега е нашето семейство. Бог намери за добре да я направи матриарх на нашето семейство и ни благослови да бъдем получатели на нейното наследство."
 
Форд се грижи за тяхната семейна ферма и децата, докато съпругът ѝ работи в местна стоманодобивна фабрика. Те продават фермата, преместват се в Шарлот и построяват дом около 1960 г.
 
След като Джон умира, тя продължава да живее сама в същата къща, без да има нужда от помощ, докато навършва 108 години.
 
На въпроса какъв е нейният ключ за толкова дълъг живот, Форд казва: "Живей така, че да може Господ да те използва. Живей правилно."
 
Ежедневието на Форд включва закуска, която винаги има банан, чист въздух на открито, игри със семейството и пеене на евангелски песни.
 
"Тя се моли в 12 часа всеки ден за нашето семейство. като цитира 23-ия псалм, Йоан 14 и Господната молитва", казва внучката на Форд Мери Хил пред Yahoo Life.
 
Друга нейна внучка, на име Таниша споделя, че според баба ѝ причината за нейното дълголетие, се корени във факта, че е живяла за Господа. Във времена на кризи и трудности, тя е преодолявала всичко със силна вяра и упование в Бога.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg