Неделя, 26.09.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да ограбиш бедните, за да помогнеш на богатите...

Main Pic
Публикувана: 21.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 312
Коментари: 0
Християнският депутат Тим ​​Фарън осъди плановете за отделна европейска Суперлига по футбол. Според плановете, обявени преди дни, дванадесет клуба, включително шест английски клуба от Висшата лига, ще формират свой собствен турнир, но това решение породи реакция и от други клубове, както и от страна на феновете.
 
В своя подкаст "Mucky Business", Фарън, който е пламенен фен на "Блекбърн Роувърс", обвини отцепилата се група, че е поставила парите пред лоялността на феновете, предполагайки, че "буквално ограбват бедните, за да помогнат на богатите".
 
Той каза: „Новата лига подкопава аспекта на общността и подкрепата на играта, поставяйки я изцяло на ниво на комерсиално печелене на пари. Това са елитите, които съсипват играта за хората, без да се замислят за феновете, защото мислят само за пари. "
 
Депутатът от Уестморланд и Лонсдейл заяви, че това решение не трябва да тревожи само футболните фенове, а всички християни трябва да обърнат внимание на случващото се.
 
„Може да не мислите, че това е област, в която трябва да имате мнение, освен ако не сте голям фен на футбола, или че е твърде тривиално за християните да иразяват позиция за нещо подобно“, каза той. „Но Суперлигата излага на преден план въпросите за корупцията, концентрацията на власт, сплотеността на общността, стремежа и изграждането на характер у младите хора.“
 
Премиерът Борис Джонсън заяви, че правителството ще се стреми да спре Суперлигата, а президентът на УЕФА Александър Чеферин призова така наречената английска "Голяма шестица" да "дойде на себе си".
 
Източник: Premier Christian News
Photo: Sky Sports

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg