Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Грег Лори за ваксините и белега на звяра

Main Pic
Публикувана: 21.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2452
Коментари: 0
Някои християни очевидно се съмняват дали ваксината срещу Covid-19 е така нареченият „белег на звяра“, за което се говори в книгата Откровение на Йоан. В тази връзка пастир Грег Лори казва, че текстовете от Писанието, говорещи по темата, изключват такава възможност.
 
Лори, който е старши пастир на Harvest Christian Fellowship в Калифорния, адресира проблема в социалните мрежи в понеделник, като категорично заяви, че ваксината не е белегът на звяра.
 
"Ето откъде знам: Когато хората получат действителния белег на звяра, който, разбира се е известен с числото 666, те ще знаят, че го приемат, защото ще трябва да се закълнат във вярност на Aнтихриста", коментира Лори. "Така че не може да има белег без Aнтихрист и Aнтихристът не може да бъде разкрит, докато Исус Христос не се върне за Своята църква и не ни вземе на небето."
 
В тази връзка Лори цитира пасажа от 2 Солунци 2:7-8 като аргумент в защита на твърдението си.
 
„В Солунците се казва, че този, който сега възпира беззаконието, ще продължи да го прави, докато не бъде отстранен от пътя. Тогава ще бъде разкрит онзи нечестивият - това е Антихрист. Него Господ ще унищожи с яркостта на Своето идване. ... Ако ставаше дума за белега на звяра, щяхте да знаете, че получавате именно него", пояснява п-р Лори.
 
"Сигурен съм, че Антихристът ще бъде много популярен, както и белегът, който ще иска да наложи на хората ", коментира п-р Лори. "Но все още не сме достигнали до този момент. Така че не прекарвайте времето си в притеснения да се чудите дали не сте приели белега на Антихриста, защото той все още не е разкрит. Фокусирайте се върху Исус Христос и Го следвайте.
 
Но очевидно технологията за подобен белег на практика е факт.  Всички знаем това. Така че, ако тя е налице и идването на Христос за Неговата църква, е още по-близо. Погледнете нагоре: Вашето изкупление се приближава."
 
Къртис Чанг, старши сътрудник в Богословската семинария "Фулър" е записал видео, в което също твърди, че ваксината срещу Covid-19 не е идентична с белега на звяра от книгата Откровение.
 
Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg