Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквата и секуларната ортодоксалност

Main Pic
Публикувана: 21.04.2021
Автор: д-р Стивън Ечес
Прочетена: 492
Коментари: 0
В понеделник Свободната църква в Шотландия ще сезира съда по изключително важно дело. Изходът от делото ще има последици за вярващите в Библията църкви в Обединеното кралство.
 
С помощта на Християнския институт  се завежда съдебен иск за религиозна дискриминация срещу многомилионната организация, The Robertson Trust. Делото ще се гледа в рамките на три дни следващата седмица.
 
Може би си спомняте, че бившият изпълнителен директор на Trust Кенет Фъргюсън беше уволнен, когато председателят Шонайг Макферсън чу, че Свободната църква наема помещения на Trust за своите неделни служби.
 
Договорът на църквата беше прекратен и бе наредено да напуснат сградата, като Тръстът твърди, че има политика да не отдава под наем мястото за дейности, които насърчават религията. По-късно старши служител призна, че по това време не е съществувала такава политика.
 
Свидетели съобщават, че Макферсън се противопоставя на използването на помещенията от църквата, защото „те не приемат еднополовите бракове“. Подобен случай имаше, когато лидерът на Лейбъристката партия посети петдесятна църква на чернокожи в Лондон, за да ги поздрави за подкрепата им за програмата около ваксинацията срещу ковид. Когато по-късно научава, че църквата не подкрепя еднополовите бракове, той е принуден да се извини за това. Сега изглежда, че пробният камък на светската ортодоксалност се свежда до подкрепата на еднополовите бракове.
 
В Шотландия има хора, които са наистина християни и ще направят всичко възможно да ги спрат. Освен това църквите са пълни с хора, които изповядват  либерално богословие.
 
SNP (Шотландската национална партия, която понастоящем е на власт) е на практика криптомарксистка, а това не помага при разрешаване на спорните въпроси, така че можем да очакваме допълнителни закони, насочени срещу християните. Те нямат нищо против, ако провеждайки политика на независимост, предадат Шотландия на Путин на тепсия, тъй като той само се стреми да унищожи ядрения ни възпиращ фактор и да пробие дупка в северната отбрана на Обединеното кралство.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg