Вторник, 07.02.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов доклад за преследваните християни

Main Pic
Публикувана: 23.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 621
Коментари: 0
Християните по света са преследвани с темпове, които не са наблюдавани от първи век, показва нов експертен доклад по темата.
 
Новината идва, в момент, когато Китай тероризира милиони християни и мюсюлмани, докато в същото време прави бизнес, както обикновено с десетки държави по света.
 
„Всяка година правителството на Съединените щати осигурява достоверна информация под формата на доклад за състоянието на преследваните християни в света. Той играе ролята на бомба в правозащитната общност, която отеква във всеки ъгъл на земното кълбо“, казва Джони Мур пред CBN News. Той е един от деветимата комисари, назначени в Американската комисия за международна религиозна свобода (USCIRF).
 
Състоянието на религиозната свобода по света представлява една мрачна история с изумителни данни. Докладът на USCIRF за 2021 г., публикуван в сряда, подчертава следните факти:
  • 50 000 християни са задържани в севернокорейските затворнически лагери.
  • Около 3000 язидски момичета и жени са изчезнали в Ирак.
  • 130 000 мюсюлмани са интернирани в лагери в Бирма.
  • Около 3 милиона уйгурски мюсюлмани са държани в китайските концентрационни лагери
„В първия си доклад преди 22 години ние изразихме загриженост за това, което китайската комунистическа партия вече причиняваше на уйгурската общност“, обяснява Мур, но светът не обърна внимание.
 
Сега комунистическият режим работи за препрограмиране на цяла общност, като същевременно подлага някои свои граждани на варварски процедури като събиране на органи.
 
„Според доклада двете религии, ислямът и християнството, са особено проблематични за оцеляването и съществуването на комунистическата партия в Китай“.
 
Докладът представя списъка с онези страни, които са в най-тежки нарушения спрямо вярващите.
 
Десет от тези държави вече са определени като най-опасни за християните от Държавния департамент на САЩ. Това са Бирма, Китай, Еритрея, Иран, Нигерия, Северна Корея, Пакистан, Саудитска Арабия, Таджикистан и Туркменистан.
 
USCIRF препоръчва да се добавят към списъка Индия, Русия, Сирия и Виетнам.
 
Съюзникът на САЩ и НАТО Турция е посочен като нарушител от второ ниво.
 
Комисарите посочват, че пандемията влошава състоянието на вярващите в споменатите страни, тъй като много религиозни малцинства са обвинени за избухването на корона вируса.
 
„Време е християните да направят онова, което апостол Павел ги е призовал, като  се молят за тези, които са в затвора, сякаш са там заедно с тях“, се призовава в доклада.
 
Източник: Faith Wire

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg