Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Спешен призив за молитва от Индия

Main Pic
Публикувана: 26.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 855
Коментари: 0
Индия преживява мащабна здравна криза, тъй като вирусът Covid-19 се разпространява без контрол.
 
Властите съобщават, че в понеделник, 26 април, са регистрирали над 2800 смъртни случая само за предходните 24 часа, което е най-високата цифра до момента. Броят на откритите ежедневни инфекции също счупи рекорда с над 350 000. Тези статистически данни са най-лошите в света към този момент.
 
Страната е на ръба да премине бариерата от 200 000 смъртни случая, причинени от Covid-19, но опасенията са, че реалните цифри са далеч по-лоши.
 
Свидетелствата от цялата страна говорят за „паника“, тъй като хората умират у дома или на улицата без достъп до болници. Липсата на налични легла, кислород и лекарства оставя здравните специалисти в безпомощност. Тези, които могат да си го позволят, търсят кислородни бутилки на черния пазар на цени, които са скочили рязко.
 
Изображения, споделени от международни медии, показват масови кремации на трупове, извършвани на открито. Всеки четвърти тест на Covid-19 в столицата Делхи е положителен през последните дни, показвайки високата честота на вируса.
 
Християнските църкви също са силно засегнати. Лидерът на Църквата на завета (HCC), мрежа от независими евангелски църкви в Индия, описва голямата трагедия, причинена от Covid-19 през последните седмици.
 
„Църковните водачи, пастири и членове на нашата общност са отнети от нас завинаги. HCC преживява тежък период от своята история”, пише п-р Стивън Дейвид в писмо, изпратено до християнски лидери на IFFEC (Международната федерация на свободните евангелски църкви). „Сърцата ни са напълно съкрушени“.
 
Дейвид споделя как се провеждат прощални церемонии „една след друга за хора, които съм ръкополагал за служение в миналото“. Роднини, включително деца без баща и вдовици, задават въпроси на ръководството на църквата. Те ни питат: „Какво да правим сега? Къде да отидем? Как ще живеем?”
 
„Това е огромна отговорност, която трябва да поемем със състрадание. Църквата трябва да предприеме няколко сериозни стъпки за възстановяването на тези страдащи хора”.
 
„Ние също загубихме членове на нашата общност и младежи, които носеха различни отговорности в различни църкви. Но тъй като ги няма вече, молете се нови хора да поемат тежестта на църковната отговорност”, казва лидерът на HCC.
 
Писмото завършва с думите: „Призоваваме ви да се молите за семействата на пастирите, църковните ръководители и членовете на нашата общност, за да може Господ Исус Христос да ги утеши в това време на скръб. Ние ви молим да се молите за HCC, за да може да изпълним тези неизбежни задачи”.
 
Здравните експерти казват, че новата конвергентна мутация на коронавируса, открита в Индия (L452R), е виновна за високата степен на експлозивна инфекция през последните дни. Тази мутация на вируса вече е открита в поне шест европейски държави.
 
Властите се опитват да ускорят кампанията за ваксинация във втората най-населена държава в света с над 1300 милиона души.
 
Европейският съюз и държави като САЩ, Обединеното кралство, Франция, Германия, Австралия и Пакистан вече се ангажираха да изпратят необходимите ресурси на Индия. Организациите за хуманитарна помощ също реагират на кризата.
 
 
Източник: "Евангелски фокус"
Photo: BBC
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg