Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Уличен проповедник арестуван в Лондон

Main Pic
Публикувана: 26.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 636
Коментари: 0
Пастир от северен Лондон е арестуван, но по-късно освободен след проповед пред гара Уксбридж.
 
В петък в социалните мрежи се появили съобщения, че пастир Джон Шерууд е бил спрян от полицията след подадени жалби срещу него.
 
На видео, споделено онлайн, се вижда как пастирът разговаря с двама полицаи, преди да бъде свален от повдигната платформа и откаран с белезници в ареста.
 
В изявление до Premier Christian News говорител на полицията казва следното: „В 13: 35 часа в петък, 23 април, служители от патрула са получили сигнал от член на обществеността. В сигнала се твърди, че възрастен мъж прави хомофобски коментари, близко до метростанция Уксбридж в английската столица."
 
Редица други хора също се обърнали към полицаите с притеснения относно думите на мъжа.
 
Служителите разговаряли със 71-годишния мъж и впоследствие той бил арестуван по подозрение за престъпление по раздел 5 от Закона за обществения ред.
 
Полицията е потвърдила, че мъжът е откаран в полицейския участък в западен Лондон, където по-късно е освободен след разследване.
 
Преписката е предадена на Службата на прокуратурата, което означава, че могат да бъдат предприети допълнителни действия.
 
Арестът идва две години след като на друг християнски уличен проповедник е присъдена компенсация за неправомерен арест, след като е спрян в близкия Енфийлд.
 
 
Източник: Premier Christian News
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg