Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Под кръста

Main Pic
Публикувана: 29.04.2021
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 870
Коментари: 0
Пладне, потънало в ужасяващ мрак. Страшен, но не достатъчно, за да скрие кръста Ти.
 
Умът ми, подобно машина на времето, ме връща в Битие. Тогава тъмнината обгръщаше всичко безформено, защото Ти още не беше проговорил. Сега пък беше настъпило времето за последните Ти думи, изречени от земята.
 
На Голгота Ти висеше между небето и земята, напомняйки за мястото от където беше дошъл и където щеше да се завърнеш. Кръстът Ти опасваше всички посоки на света, сякаш за да покаже наглед...но, че никой не е изключен от любовта Ти. Даже напротив.
 
Кръстът Ти беше издигнат извън портите, за да е ясно, че невинният плаща за всички съгрешили, не само за онези, които са се стекли в свещения град.
 
Мракът продължи цели 180 минути, по 1 минута за всеки градус, който описва, но и затваря кръга на старата ера. Ти си и началото, и краят. С теб започва и свършва всичко, независимо дали говориш от небето или простираш ръце между небето и земята.
 
Питах се защо ли чакаха до пладне. За да е сигурно, че всеки се е събудил след среднощните гощавки, съпроводени с вино и веселие. Никой да не пропусне събитието, белязало началото на новия Път към вечността, макар че средството оставаше същото - ВЯРА.
 
Когато поглеждам към него, неизменно забелязвам и кръстовете, издигнати отдясно и отляво - символи на избора. Отдясно са смирението, покаянието и прошката, а отляво крещят бунт, презрение и грозно отхвърляне.
 
Огромните гвоздеи парят и разкъсват. Тръненият венец раздира божественото чело до кръв. Минутите се нижат. Кой може да разбере агонията на душата Ти, която е оставена от Твоя Небесен Баща, заради любовта ТИ към моята душа?
 
Гледам Те и осъзнавам отново и отново:
КРЪСТЪТ ТИ Е ЕДНА БЕЗУСЛОВНА ПРЕГРЪДКА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ, ПОЖЕРТВАЛА ЕДИНОРОДНИЯ, ЗА ДА СПАСИ БЕЗИМЕННИТЕ.
 
Три часа, в които имаше време да простиш на незнаещите какво правят, да се помолиш за безумните и да се погрижиш за майка Си. Повери я в ръцете на най-младия ученик, не защото беше любим и изключителен, а защото знаеше, че Той единствен сред останалите ще я надживее, за да бъде с нея в последните ѝ дни.
 
КАКВА Е ТАЗИ ЛЮБОВ? НЕ МОГА ДА Я РАЗБЕРА, НО ЩЕ БЪДА БЕЗУМНА, ДА НЕ Я ПРИЕМА, ДА ПРЕНЕБРЕГНА ПРОТЕГНАТИТЕ НА ГОЛГОТА ПРОБОДЕНИ РЪЦЕ.
Любовта ТИ побеждава.
КРЪСТЪТ ТИ РАЗДИРА ЗАВЕСИ,
ОТВАРЯ ГРОБОВЕ
И СЪКРУШАВА СЪРЦА.
Моето Ти принадлежи.
Петък е. Всичко е свършило.
Ти си там, където копнея да бъда и аз.
Зная, че ще Те видя, след кръста.
Не бягам.
Стоя.
Отговорът СИ ТИ.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg