Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Канал за детска порнография разбит в Германия

Main Pic
Публикувана: 04.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1192
Коментари: 0
Прокурорите в Германия разбиха една от най-големите платформи за детска порнография в света, използвана от над 400 000 регистрирани членове.
 
В изявление в понеделник властите във Франкфурт заявиха, че заедно с Федералната служба за криминална полиция са арестували трима германски заподозрени в средата на април, за които се смята, че са администраторите на уебсайта, съобщава Асошиейтед прес.
 
Един от тримата заподозрени е арестуван в Парагвай и оттогава Германия е поискала екстрадицията му. Тримата мъже, чиито имена не са съобщени, са на възраст между 40, 49 и 58 години, съобщава Evening Standard.
 
Твърди се, че тримата мъже са давали съвети на членовете на сайта как да избегнат прилагането на закона, когато използват платформата за преглед, качване или изтегляне на незаконна детска порнография.
 
Четвъртият заподозрян, 64-годишен мъж, също е арестуван, обвинен като един от най-плодотворните потребители на платформата, тъй като се твърди, че е качил повече от 3500 публикации. Голяма част от съдържанието, казват прокурорите, съдържа „изображения на сексуално малтретирани малки деца“.
 
„Платформата имаше няколко форума и чатове - незаконните снимки и видеоклипове се съхраняваха във форумите; в чатовете членовете биха могли да общуват“, каза прокурорът Джулия Бусвайлер пред AP. „Имаше няколко езикови канала за улесняване на комуникацията.“
 
Разкриването на престъплението е постигнато в сътрудничество със САЩ и Европол, както и правоприлагащите органи в Швеция, Канада, Австралия и Холандия.
 
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер похвали глобалната група от власти, участвали в разследването на платформата.
 
„Този успех в разследването има ясно послание: тези, които нападат най-слабите, никъде не са в безопасност“, каза Зеехофер. „Следователите работят в тази област денем и нощем, онлайн и офлайн, в световен мащаб.“
 
„Ще направим всичко по силите си, за да защитим децата от тези отвратителни престъпления“, добави той.
 
Източник: Faith Wire

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg