Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Почит към най-възрастния епископ в света

Main Pic
Публикувана: 06.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1449
Коментари: 0
Д-р Филипос Мар Хризостом, почетен митрополит на сирийската църква в Маланкара Мар Тома, e починал в сряда на 103 години. Той служи като епископ в продължение на 68 години.
 
В писмо до Премиера Модераторът на Църквата в Южна Индия, п-р Дхармарадж Расалам, го описва като „едно от най-благородните човешки същества, модел на християнски живот и лидерство, известен със своята простота, правдивост и остроумие“.
 
Д-р Хризостом е радетел на единството между църквите и помага за създаването на Общността на църквите в Индия. Той получава най-високата гражданска титла в Индия, Падма Бхушан през 2018 г. - единственият християнски епископ, получил тази награда.
 
Епископ Расалам казва следното за него: „Митрополитът беше представител на Вселенската църква. Той се считаше за гражданин на света. Успяваше да намери място в сърцата на обикновените човешки същества извън пределите на религията."
 
Той беше известен и с ангажираността си с благотворителни проекти в цяла Индия и с чувството си за хумор.
 
В писмото си епископ Расалам казва: „Небето днес ще се радва - с радост ще приеме императора на смеха - и не само най-стария, но и най-големия християнски лидер в света.“

Източник: Premier Christian News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg