Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир и съпругата му се борят за живота си след жестоко нападение

Main Pic
Публикувана: 09.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1573
Коментари: 0
Пастир от Чикаго и съпругата му, които са били бити по време на провокирано нападение от неизвестен мъж, сега получават силна обществена подкрепа, докато се борят за живота си в болница.
 
Според Chicago Sun-Times, 28-годишният Рул Хил Принс е изправен пред тежка присъда в обвинение за опит за убийство след бруталното нападение над пастир Тимъти Джонсън и съпругата му Рени в събота. Той е подложен на психологическа оценка във връзка с действията си.
 
Счупена орбитална кост, наранявания на главата и няколко ожулвания по лицето са сред травмите на пастира. Липсва и част от ухото му, и има влошено зрение поради нараняванията си от нападението. Според разследващите, при пастирската съпруга липсват парчета от двете уши, има натъртвания по лицето и главата, и разкъсвания.
 
Дестини Джонсън, дъщерята на пастирската двойка, коментира нападението над родителите си в публикация във Фейсбук с думите: „Това, което случи, не е епизод от криминален сериал - това е самата реалност. Нямам думи да го опиша, нямам и сили, но трябва да бъда силна заради моите родители. Нуждаем се от вашите молитви. Имаме нужда от вашата любов."
 
Според разследващите, цитирани от Chicago Sun-Times, Рул Принс за първи път е нападнал пастира, когато той е чистил алеята зад дома на тъща си в Чикаго. Съобщава се, че преди това мъжът се е опитвал да продаде нещо на Джонсън, но пастирът отказал предложената стока. Това, което се случва по-нататък съдията Джон Ф. Лайк-младши определи като „сцена от същински филм на ужасите“.
 
Предполага се, че Рул Принс е започнал да души пастира и го е ударил в главата с лопата, която носил със себе си. След това ударил пастира в главата, напъхал очите му с пръсти, захапал ушите и главата и след това плюл в устата му. След това той набутал парче дърво в лявото око на пастира.
 
След като разбрала какво се случва със съпруга ѝ, Рени се притичала на помощ, само за да бъде атакувана. Според The ​​Christian Post, нападателят твърди, че е хванал Рени за косата, напъхал пръсти в очите ѝ, откъснал със зъби "големи парчета" от ушите ѝ и я заплюл в лицето. Рени паднала на земята по време на нападението, след което Принс я ритнал няколко пъти.
 
По време на атаката пастир Джонсън по някакъв начин успял да се обади на Спешна помощ.
 
Според прокурорите, нападателят напуснал мястото, след като свидетел излязъл навън и започнал да му крещи да престане.
 
Прокурорите казват, че парчета от ушите на двойката са намерени в алеята, но не могат да бъдат поставени отново. Те също така отбелязват, че парчето дърво, забито в окото на пастира, е открито на местопрестъплението.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg