Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвен призив за мир в Израел

Main Pic
Публикувана: 11.05.2021
Автор: Д. Бирел
Прочетена: 1214
Коментари: 0
Палестинска християнка, живееща в Източен Ерусалим, призовава международната общност да се моли за помирение в региона  и спиране на конфликта.
 
Кейти Маданет коментира седмицата на засилващо се насилие, което доведе до смъртта на няколко палестинци и стотици ранени при сблъсъци с полицията в Ерусалим.
 
"Това е сърцераздирателно. Трудно, е, защото Ерусалим е наследство на много хора в тази земя. Вярваме, че напрежението в крайна сметка ще отшуми и деескалира, но хората, които са били наранени, ще искат да нараняват други. Животът им, семействата им никога няма да бъдат същите, но всички останали ще продължат да живеят нормално."
 
Кейти казва, че докато напрежението в Близкия изток осигурява заглавия за първите страници на вестниците, важно е да се вземат предвид личните истории на включените в конфликта:
 
"Това са историите, които правят ситуацията реална, за разлика от заглавията и статистиката. Но що се отнася до молитвата, мисля, че тя винаги се свежда до проблема на сърцето. МОЛИТВАТА касае отчаяната нужда от помирение и мир. Не става дума само за поддържане на мира, но за създаване на мир. Мисля, че има много хора тук и по света, които се вълнуват от въпросите на равенството и справедливостта в тази земя, но понякога тази справедливост може да наклони везните към светската безбожна страна. Разговорите и споразуменията относно границите никога няма да разрешат сърдечния проблем на хората. Той е в основата на всички проблеми."
 
Маданет, която живее с мисионерски център в града, казва, че молитвата и единството на религиозните групи в страната ѝ дават утеха в този труден момент:
 
"Понякога ситуациите, които ни карат да стоим в единство, са сърцераздирателни. Всички църкви в страната и града са единни в молитва, а дори и хора с мюсюлманска и еврейска вяра имат общи ценности в основата си и ще застанем заедно, за да кажем, че в крайна сметка всички искаме едни и същи неща. Мисля, че трябва да се научим да искаме мир, както за враговете си, така и за себе си.
 
И така, „Молете се за мира в Ерусалим!“ Това е призив, който сме чували много пъти и е повтарян вероятно в продължение на стотици, ако не и хиляди години. Но не мисля, че трябва да спрем да го повтаряме, а трябва да го правим наистина."
 
Въпреки че описва политическата ситуация в Израел като "влакче на ужасите", Маданет казва, че винаги има надежда:
 
"Трябва да има надежда. Всеки, който има светоглед, ориентиран към Христос, не може да гледа на тези конфликти безучастно. Това е нещо много, много по-дълбоко. И тук е особено важна молитвата."
 
Източник: Premier Christian News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg