Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Четирима християни убити в Индонезия

Main Pic
Публикувана: 13.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 591
Коментари: 0
Четирима християни са обезглавени в Централен Сулавеси, Индонезия.
 
Нападението срещу тях е извършено във вторник. То е второто за последните шест месеца, след като четирима християни бяха убити в щаба на Армията на спасението в Сиги в Централен Сулавеси през ноември 2020 г.
 
Смята се, че това нападение е извършено от ислямски екстремисти, принадлежащи към терористичната група, Източна Индонезия Муджахидин (MIT).
 
Местният партньор на християнската организация за преследване „Отворени врати“ в Индонезия Ари Хартоно (чието име е променено) казва, че не е ясно дали нападението в село Калимаго е било религиозно мотивирано.
 
„Местните жители на Централен Сулавеси все още са травмирани от терористичната атака в Сиги през ноември миналата година и все още не са се възстановили.
 
„Не сме сигурни дали нападението е религиозно мотивирано, въпреки че жертвите са християни.
 
"Това може да е акт на оцеляване. След инцидента в Сиги терористите в Централно Сулавеси са все по-притиснати от полицията и армията.
 
"Единственият начин да оцелеят е да ограбят хората, за да се сдобият с храна. В този район има много фермери, които живеят в гората далеч от селото и те са тези, които са обект на терористите."
 
Две от жертвите са членове на църквата Мамаса Тораджа, друга от църквата Тораджа и една от католическа църква в района.
 
Според съобщения в местните медии, централната полиция на Сулавеси е потвърдила нападението. Жертвите, всички мъже, са на възраст между 42 и 61 години.
 
Смята се, че терористите са взели и пет милиона индонезийски рупии (IDR) - около 250 британски лири, принадлежащи на една от жертвите.
 
Местните партньори на Open Doors сега се опитват да се свържат със семействата на жертвите.
 
Ари от „Отворени врати“ казва: „Молете се Божият мир да владее тази област. Страхът се опитва да завладее сърцата на хората, но Божията сила е по-мощна.
 
„Молете се за защита над Божия народ в Посо и Централен Сулавеси. Докато тези терористи не бъдат хванати, заплахата продължава.
 
„Хората се страхуват да отидат на своята нива, поради което не могат да работят и да произвеждат храна. Това ще се отрази на икономическото им положение.
 
"Оперативната група от Мадаго Рая се опитва да залови тази терористична група. Молим се за тяхната защита, сила и мъдрост да вършат работата си и се молим те да хванат тези извършители."
 
Източник: Premeir Christian News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg