Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Гледам напред

Main Pic
Публикувана: 15.05.2021
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 819
Коментари: 0
Възрастта ми е малко особена. Хем съм млад, хем би могло и да съм по-млад. С други думи годините летят. Вътрешно съм раздвоен. Имам усещането, че животът ми едва започва, а ето, половината е вече минал. Хем съм пълен с енергия, хем съм уморен. Сякаш съм оплетен в парадокса на живота. Пълен съм с надежда, а в следващия момент се питам има ли надежда?
 
Гледам накъде отива този свят. Вярвам, че Бог работи могъщо и обича човека горещо. Виждам мощта на Бога и абсолютната сигурност в Неговата непоклатимост. Но заедно с това виждам ината и упоритостта на човека. Слагам и себе си в това число, разбира се. И си мисля дали животът ми не изтече, без да видя това, което очаквам? И дали няма да изтече, без да извърша онова, за което имам призвание и сила да извърша... Дали вече не е твърде късно и времето – твърде кратко, за да видя истински богати, обичащи Бога и щастливи хората, които ходят по земята?
 
Всичко това започна да избледнява и напълно изчезна, като зачетох библейския разказ за Авраам. Бог му каза да излезе от своя род и от отечеството си и да отиде в една нова, непозната земя. И Авраам го послуша. Стана и тръгна. И Тогава Бог му каза, че ще го благослови и направи велик народ. Ще му даде славно име и ще благославя всички, които го благославят, и ще прокълне всички, които го кълнат. И стана точно така!
 
Когато Авраам стана да пътува за обетованата земя, беше на скромните седемдесет и пет години. Сълзи потекоха в сърцето ми, като прочетох това. Той бе мъж на вярата. Няма възраст за човека, докоснат от Бога. На седемдесет и пет години започна неговият живот и промени целия свят. И целият свят се върти около подвига на Авраам, приятеля на Бога. На седемдесет и пет години Авраам откликна на Божия призив и от този момент животът му доби смисъл. От този момент той стана благословение за целия свят. 
 
В момента, в който приемеш поканата на Бога, започва истинският, вълнуващ живот на благословение. И в този момент ти, както и аз, променяме света и ставаме причината за благословението му!!! Е, не става веднага и изведнъж. Но става. Случва се. И красивото е, че възрастта никога не е препънка или пречка. Човекът, послушен на Бога, е богат и силен. Човекът, който следва Бога, е факторът, който определя посоката на живота.
 
Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не става, освен да се изхвърли навън и да се тъпче от хората. Вие сте светлината на света. Град, поставен на хълм, не може да се укрие. 
 
Ще те направя голям народ и ще те благословя, и ще възвелича името ти, и ще бъдеш за благословение. Ще благословя онези, които те благославят, и ще прокълна онзи, който те кълне, и в теб ще се благославят всички земни племена. 
 
 
Истинският живот започва в момента на нашия отклик на Божия призив. Всичко друго е загуба на време... 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg