Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обичай ближния!

Main Pic
Публикувана: 16.05.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 649
Коментари: 0
„Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая „Да обичаш ближния си както себе си.“ (Галатяни 5:14)
 
След като чува и приема истинското учение за вярата апостол Павел сериозно наставлява християните да вършат искрено добри дела. Причината за това е, че остатъци от греха се намират и в оправданите хора. Тези грехове се противят на вярата и ни отдалечават от вършенето на добри дела.
 
Човешкият разум и грешната природа се противят на Духа във вярващите и контролират живота на невярващите. Разумът е естествено склонен към лицемерие и суеверие. Той иска да измери Бога според собствените си мисли, вместо - според Неговото Слово. Разумът върши делата, които сам желае с по-голямо желание отколкото да изпълнява Божиите заповеди. Поради тази причина верните учители трябва да учат и да насочват хората към истинска любов и истински добри дела, точно както ги учат и да вярват.
 
Никой не трябва да мисли, че истински разбира заповедта: „Обичай ближния си“. Тя наистина е много кратка и много лесна, що се отнася до думите, които я съставят. Но къде са учителите и учениците, които действително я практикуват в живота си?
 
Тези думи „Служете един на друг с любов“ и „Обичай ближния като себе си“ са вечни думи. Никой не може да мисли, да подтиква и да ги практикува достатъчно.
 
Забележително е, че съвестта на вярващите веднага се обажда, ако се провалят в нещо тривиално. Но същите тези хора не усещат нищо, когато пренебрегват любовта и когато сърцата им не са достатъчно искрени и любящи към ближните им. За съжаление, това се случва ежедневно. Причината е, че тези хора не ценят Божията заповед толкова, колкото собствените си суеверия.  
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg