Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва и пост за Израел

Main Pic
Публикувана: 17.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 763
Коментари: 0

Много християни изпращат писма и питат за състоянието на хората в Израел през този труден период. Благодаря ви за вашата любов. С настоящото изпращам актуална информация за ситуацията и как тя се отразява на нашите църкви.

Това писмо не е опит да се обяснят всички въпроси или да се вземе страна, а по-скоро актуализация и призив да се молите за нас.
 
Ние преживяваме поредния кръг от насилие на израелско-палестинския конфликт, който този път идва след една година на блокиране заради COVID-19. Това се случва по време на много нестабилна политическа ситуация в Израел (4 избори за 2 години) и отмяна на изборите от палестинската власт. В момента израелските военновъздушни сили бомбардират ивицата Газа, а ивицата Газа, контролирана от въоръжената група Хамас, изстрелва ракети в Израел. Има много разрушения и много хора загубиха живота си. Има много вълнения и на Западния бряг, и в Ерусалим.
 
Това, което се случва в Израел, е много тревожно. Арабите и евреите в Израел демонстрират много гняв чрез бунтове и грабежи, които продължават от една седмица, а някои от най-лошите прояви на омразата се разпространяват и от двете страни. Много невинни хора са нападнати и бити, а немалко хора са убити.
 
Бизнесът и домовете на много хора са изгорени или вандализирани, а екстремистите се опитват да тероризират невинни хора, които не се чувстват в безопасност дори в собствените си домове. Ситуацията продължава да бъде опасна.
 
В допълнение към загубата на човешки живот и имущество, ние сме загрижени най-вече за разпространението на омразата и унищожаването на съвместното мирно съществуване, изградено с много упорита работа. В края на краищата това ще спре, но ще са необходими години, за да се построи разрушеното.
 
Ако основите бъдат унищожени, какво могат да направят праведниците? Псалм 11:3
 
Плачем с тези, които плачат и съпреживяваме с всички страдащи. Призовахме нашите църкви за тридневен пост и молитва за страната ни. Продължаваме да се молим, като ви призоваваме да се застъпите с нас в молитва.
 
Имаме следните конкретни молби:
  • Молете се за мира в Ерусалим, включително всички негови жители и всички околни райони - както за израелците, така и за палестинците.
  • Молете се за лидерите и всички властимащи, за да могат те да служат на мира, така че да живеем спокоен и безопасен живот в пълно благочестие и святост.
  • Молете се за изцелението на отношенията между евреи и араби, особено за нашите млади хора, които са изложени на този вид омраза за първи път.
  • Молете се за защита за нашите църкви, общности и за нашите семейства. Някои църкви трябваше да отменят своите служби или да ги провеждат онлайн поради страх. Молете се специално за Хайфа, Акра, Лод, Рамле, Яфа, Кана Галилейска, Туран.
  • Молете се да помним да обърнем поглед към Бога, нашето убежище и сила и към Исус, Княза на мира.
  • Молете се да живеем вярата си на дело, като обичаме ближните си като себе си и имаме дръзновение да продължим да бъдем пророчески глас сред хаоса и светлина сред тъмнината.
Бадер Мансур, служител по развитието
Асоциация на баптистките църкви в Израел
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg