Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нови мерки за сигурност в църквите в Англия

Main Pic
Публикувана: 19.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 565
Коментари: 0
Църквите могат да бъдат помолени да въведат нови мерки за сигурност с доброволци, отговорни за разглеждането на заплахата от тероризъм.
 
Английското правителство се стреми да направи всички обществено достъпни сгради и пространства, защитени от терористични атаки чрез въвеждане на законодателство, което да гарантира, че заплахите са взети предвид и са препоръчани мерки за сигурност.
 
Планът е да се въведе „Protect Duty“, за да се гарантира, че това е направено, което според министъра на сигурността Джеймс Брокеншир ще включва „минимални нови разходи“ и ще бъде съобразено с различни нужди. Според правителството вероятно много сгради вече имат подобни средства или че всякакви нови мерки също биха помогнали за ограничаване на други видове престъпления като кражба.
 
Местата за поклонение са посочени като един от видовете сгради, за които това се отнася.
 
Предвид факта, че църквите често работят с доброволци или с минимален персонал, някои църковни лидери са загрижени, че това би натоварило пастирите, старейшините и дяконите с повече отговорности, освен важните им задължения за поддържане на законодателството в областта на здравето и безопасността.
 
В предложенията многократно се казва, че повечето промени ще включват ниски или никакви разходи, но съдържат потенциални финансови и времеви разходи.
 
Мерките за сигурност могат да включват: създаване на планове за реагиране на различни заплахи, които се разбират от целия персонал и се упражняват редовно; провеждане на курсове за обучение на нов персонал и програми за опреснително обучение; и да има мерки за сигурност като брави на врати и ролетни щори за предотвратяване на престъпления и антисоциално поведение, които също могат да бъдат използвани в отговор на други заплахи за сигурността.
 
Предложенията съветват хората в обществени сгради да внимават за подозрително поведение от страна на личности, като например, ако същите задават много въпроси, правят снимки или изглежда се забавляват, тъй като може да се касае за такива, които проверяват мястото, защото планират нападение.
 
Правителството иска да въведе това законодателство за места с капацитет от 100 души или повече и митото ще се прилага за собствениците и операторите на сградата. Когато има споделена организационна отговорност за дадено място, страните ще бъдат задължени да работят заедно, за да гарантират, че са изпълнени изискванията за сградата.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg