Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква открива ковид център в Индия

Main Pic
Публикувана: 20.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 875
Коментари: 0
От началото на карантината заради новия вирус, започнал миналата година, Църквата "Calvary" в Хайдерабад, която има повече от 330 000 членове, е раздала 700 тона храна и помощи на семейства в отчаяна нужда. 
 
Сега, когато Индия е в плен на опустошителна втора вълна, църковната им сграда е превърната в център за грижи за хора, които страдат от ковид-19. В нея са поставени 300 легла.
 
„Приемаме всеки, който почука на вратата ни, независимо от каста, вяра, раса и религия, признаваме ги“, казва пастирът на църквата, д-р П. Сатиш Кумар пред Global News Alliance.
 
"И ние се опитваме да осигурим необходимото лечение. Откликът е огромен. Хората вярват, че са в Божието присъствие, в Божия храм. Повечето хора се молят тук и след това търсят Божията помощ и се насърчават. Това е едно прекрасно изживяване, което показва любовта на Христос към всички тези нуждаещи се хора."
 
Пастир Кумар казва, че планират да разширят тези центрове за грижи на болните от ковид, като използват всичките църковни места, с които разполагат.
 
„Църквата ни има осем дъщерни църкви и ние ще отварим всички, за да осигурим места за пациенти с усложнения. И ние се опитваме по най-добрия начин да осигурим лечение на всички тези нуждаещи се. Бог е любов и Той очаква от нас да покажем любовта Му в действие. Ние не целим да превърнем тези хора в християни, но ги насочваме към Този, който ги е създал, за да намерят Пътя, и да получат мир и щастие.
 
Източник: BNS
Photo: ANS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg