Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пътища

Main Pic
Публикувана: 20.05.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 543
Коментари: 0
„Исус отговори: Аз съм пътят, и истината, и животът Никой не дохожда при Отца освен чрез мене.” (Йоан 14:6)
 
„Аз съм пътят.” Трябва да научите какво означават тези красноречиви думи на Христос. Не мислете за път, по който можете да ходите с краката си. Мислете за такъв, по който можете да ходите чрез вяра – една вяра, която се прилепва само за Господ Исус.
 
Има различни пътища, по които можем да ходим и да се лутаме в живота. Първо, има множество пътища и посоки за физическо ходене от едно място до друго, както правят кравите и конете. Писанието не учи нищо за тези пътища.
 
Но в живота има и други пътища. Един различен вид пътища се отнасят до ежедневния живот. На този път ние водим добър и морален живот пред света и се стремим да опазим законността, мира, честта и реда.
 
Животът, живян по този път, носи притежания и уважение. Философите са ни дали добри принципи и управниците издават различни закони за ходене по тези пътища. Но тези два вида пътища все още са ограничени до този живот, който преминава.
 
Над всички тези пътища има още един ПЪТ, за който Писанието и Христос говорят тук. Това е пътят, по който стигаме от този живот до следващия. За това пътуване ние се нуждаем от един много по-различен път. Тук Христос казва: „Когато дойдете при Мен, чрез вяра вие сте на верния път. Този път заслужава доверие и няма да ви подведе.”
 
Нека да изберем Пътя Христос, за да бъдем в Неговото присъствие през вечността!
 
Превод: Радостин Марчев
Източник: Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg