Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Наистина ли демони управляват света?

Main Pic
Публикувана: 22.05.2021
Автор: Р. Бариър
Прочетена: 1736
Коментари: 0
Според Библията, всяка нация има един или повече демони, назначени да причиняват хаос на хората в тази нация. Може да се каже, че всяка нация също има повече от един ангел, който се стреми да донесе просперитет на тази нация. Зад кулисите се води огромна духовна битка за доброто или злото на всяка нация.
 
Данаил 10 глава описва историята на ангел пратеник, Гавараил, който се явява на Данаил. Ангелът е изпратен да отговори на въпросите на Данаил за това кога ще свърши Седемдесетгодишният плен във Вавилон. Историята на практика започва в Даниил 9, когато Данаил изповядва греха на Израел и се моли за прошка за своя народ. Докато се моли, ангелът Гавраил пристига, за да му отговори за предстоящите планове на Бога за Израел.
 
Гавраил каза на Данаил, че молитвата му е била отговорена три седмици по-рано. Причината за забавянето на получаването на съобщението до него беше, че „принцът на Персия“ бил в битка с Гавраил и възпрепятствал напредъка му. Архангел Михаил  е изпратен да неутрализира принца на Персия и освободи Габриел, за да продължи пътуването си, като предаде Божията „Истина“ на Данаил. Принцът на Персия беше демоничен дух, който владееше земята на Персия.
 
В началото на глава 10, Гавраил казва на Данаил, че скоро ще се върне отново, за да се бие с принца на Персия. Гавраил обяснява на Данаил, че архангел Михаил е единственият, на когото е възложено да помага на Гавраил в битката му и заедно ще победят принца. Гавраил разкрива, че следващата му задача е да се бори срещу „принца на Гърция“.
 
Както е описано на места като Йов 1-2, духовните битки между демонични и ангелски сили засягат земята и се случват постоянно зад кулисите.
 
Когато Библията говори за „нации“, добре е да запомним, че често синоним на „нации“ би бил „групи от хора“. Повечето национални линии са изкуствено начертани. Например, помислете за Ирак. Иракският народ живее в южната част на страната. На север доминират кюрдите. Кюрдите се преливат в Турция. Както Турция, така и Ирак преследват кюрдите безмилостно. Що се отнася до „групите хора“, тук имаме три „нации“: Ирак; Турция; и това, което бихме могли да наречем „Кюрдия“.
 
Духовните битки над нациите се проявяват на земята в икономически и социално-политически сфери.
 
Например, трудно е да си представим щата Невада като нещо различно от демонизирано. Хазарт, проституция, мафиотски дейности, сватби, вдъхновени от пиянство, развратни танци и шоу програми, неконтролирана употреба на наркотици, злоупотреба с алкохол, аборти и разбит живот са нещо повече от грехове на плътта, както е описано от Павел в глава 4 на Ефесяни. Демоничните крепости в това състояние са практически непоклатими.
 
Съгласно библейската традиция вярвам, че може спокойно да се каже, че принцът на Невада има голям успех!
 
Макар да изглежда, че някои демонични духове са определени за определени територии, други са свободни да се разхождат тук и там. Например в Данаил 12:1 ни е казано, че архангел Михаил е закрилник на Божия народ Израел. Не всички Божии хора живеят в границите на Израел. Михаил се бори, за да защити Божия народ, където и да се намира.
 
Библията учи, че Сатана е княз на тази земя. Един от най-ясните показатели за управлението на Сатана над народите по света се разкрива по време на изкушението на Христос в пустинята:
 
„Дяволът го изведе на високо място и за миг му показа всички царства на света. И той му каза: ‘Ще ти дам цялата им власт и великолепие, защото ми е дадено и мога да го дам на всеки, който искам. Така че, ако ми се покланяте, всичко ще бъде ваше ”(Лука: 4: 5-7).
 
Исус не оспори твърдението на Сатана. Сатана наистина е владетел на настоящия свят (Йоан 12:31; 16:11). Сатана работи чрез паднали ангели и организирани групи. На няколко места Павел споменава, че царството на Сатана е подредено в демонични йерархии. Можем да наречем това командната структура на Сатана. Други пасажи, които описват демоничните нива на организация, се намират в Римляни 8:38; Ефесяни 3:10; Колосяни 1:16; и Колосяни 2:15. Най-пълният пример е в Ефесяни 6: 10-12:
 
И накрая, бъдете силни в Господа и в Неговата мощна сила. Облечете пълната Божия броня, за да можете да застанете на позиция срещу дяволските схеми. Защото нашата борба не е срещу плът и кръв, а срещу владетелите, срещу властите, срещу силите на този тъмен свят и срещу духовните сили на злото в небесните царства. "
 
Забележете, че нашата борба не е срещу „плътта и кръвта“. Често чувстваме, че се борим срещу хората. Павел иска да знаем, че често битките ни наистина са с духовете, които действат в и / или около човека. Разбира се, битките не винаги са демонични борби. Много пъти просто се бием с „плътта“.
 
Исус учи, че някои демони са по-силни от други. Очевидно са по-нагоре по стълбата. Исус каза, че някои могат да бъдат само изпъдени с молитва и пост. Други са по-лесни за изгонване.
 
Примери за демони, превзели нациите в миналото
 
Адолф Хитлер, подпомаган от германския принц, се занимава с най-близките си офицери в магьосничество и наркотици: петдесет милиона души загиват.
 
Йосиф Сталин е работил с руския принц, за да убие тридесет милиона души по време и след Втората световна война.
 
Демонично вдъхновени лидери, водени от принцовете на Судан, Уганда, Конго и Камбоджа, извършили геноцид, убиха милиони мъже, жени и деца.
 
Настоящето
 
 Невъзможно е да се опише Ал Кайда или ИДИЛ като нации. Те са демонично вдъхновени терористи, обединени под един набор от вярвания, който надхвърля националните линии. Ясно е, че демоничните принцове на Ал Кайда и ИДИЛ работят усилено.
 
Демоничният дух, който властва над Сингапур, „Па”, изисква поклонение преди всички други богове.
 
В Тибет демоничните сили владеят нацията от векове.
 
В индонезийските „градове на дяволите“ демонизмът, магьосничеството и спиритизмът се задържат на високо ниво
 
Бъдещето
 
В Откровение глава 12, Сатана, който е идентифициран от Павел като Княз на въздушната власт, е изгонен от небето на земята, където той подбужда невъобразими ужаси.
 
В Откровение 20 глава е описано как Сатана и неговите Владетели, Власти, Сили и ангели на Злото са осъдени от Бога и хвърлени в Огненото езеро.
 
Какво могат да направят християните:
 
  •  Да живеем съгласно принципите на Божието царство, за да отблъснем Тъмнината.
  •  Да бъдем наясно с предстоящите сатанински атаки, както е описано в 1 Петър 5: 8: „Бъдете трезви, бъдете бдителни, защото вашият противник дяволът обикаля като ревящ лъв, търсейки кого може да погълне.“
  •  Всеки демоничен проблем да се превърне в молитвен проект. И така, ежедневно се молим духовните битки да бъдат печелени по целия свят. Лично за мен е окуражаващо да се моля за победа за моя ангел-пазител, докато той води духовни битки от мое име. Бих искал да мисля, че той и аз сме близки приятели.
  • Да използваме всички възможни средства, за да възстановим истината, ценностите и справедливостта на нашата нация.
  • Да използваме заповедите на Исус, записани в Лука четвърта глава и Исая шестдесет и първа глава, за да проповядваме Евангелието на изгубените и да се грижим за нараняваните и за жертвите в нашето общество.
  • Ние, християните, трябва да се обичаме според думите на Исус в Йоан 13, за да можем да покажем на света привлекателната, жертвена любов на Исус.

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg