Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Покажи ни Отца!

Main Pic
Публикувана: 24.05.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 1044
Коментари: 0
„Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме, Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?“ (Йоан 14:9)
 
Трябва да внимаваме много да не разделяме Христос от Бога. Тук Филип прави точно това. Той пренебрегна Христос и търсеше Бога в небето. Той мислеше: „Чух Христос да ми говори. Но как да знам какво мисли за мен или какво е решил за мен небесния Бог?“
 
Какво друго е това, ако не неверие и тайно отричане от Бога? Трябваше Христос да поправи Филип, за да го върне от подобни погрешни мисли. Той му каза: „Филипе, защо се опитваш да разделиш Отец от Мен? С мислите си ти се изкачваш до облаците и Ме оставяш на земята да говоря безполезно. Не чу ли какво казвам? Който е видял Мене, видял е и Отец. Не вярваш ли, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мен?“
 
Това са любящи и все пак сериозни думи от Господа, понеже Той не одобрява ние да се лутаме наоколо в несигурност. Христос иска силно да се свържем с Него и Неговото слово, така че да не търсим Бога на друго място освен в Него.
 
Един посветен монах на име Антоний забелязал, че някои от младите и неопитни монаси искали да бъдат мъдри и да разберат Божиите тайни и всичко останало. Но Антоний предупредил братята си, че ако види някой да се изкачва на небето и стъпи с единия с крак на него той веднага ще бутне този човек обратно на земята. Понеже ако вдигне и другия си крак на небето, той ще падне по-лошо.
 
Това са удачни думи за хората, които искат да спекулират със сложните въпроси. Тези хора биха желали да пробият дупка в небето, да гледат през нея и да видят Самия Бог и всичко, което Той прави. Междувременно те пренебрегват Христос. Трябва да се пазим от идеи, които отиват отвъд Божието слово и разделят Христос от Бога.   
 
Превод: Радостин Марчев
Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg