Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Антисемитски демонстрации във Великобритания

Main Pic
Публикувана: 25.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 515
Коментари: 0
Пропалестинските шествия в цяла Великобритания, проведени през уикенда, преминаха под знака на безброй лозунги за антисемитизъм. Протестиращите бяха забелязани да държат плакати с нацистки символи и други антиеврейски надписи.
 
Изтъкнати еврейски фигури се включиха с публикации в Туитър, за да споделят, че са ужасени от тези прояви, Съобщава че, че протестиращите са забелязани да държат плакати, включително един на площад Трафалгар, с надпис: „Спри да правиш това, което ти направи Хитлер!
 
Хиляди хора се събраха в централната част на Лондон, тръгвайки от гара Виктория до Хайд Парк, като се чуваха скандиранията „Израел е терористична държава“ и „Всички сме палестинци“. Появиха се и снимки, на които се вижда как хора изгарят израелски знамена.
 
Табела на една от снимките има надпис „Ционизмът е тероризъм“. Имаше и хора, които хвърляха предмети по полицаите, опитващи се да контролират тълпите в Хайд Парк.
 
Видеокадри, споделени онлайн, показаха говорители, призоваващи за бойкот на веригата Marks & Spencer, защото един от основателите е евреин. Компанията беше наречена „израелско посолство на главната улица“.
 
На друг плакат се виждаше снимка на Исус, носещ кръста, с думите: „Не им позволявайте да правят същото отново днес“.
 
Организаторите на шествието, към което се обърна Джереми Корбин, бившият лидер на лейбъристите, изчисляват, че на него са присъствали до 180 000 души.
 
Столичната полиция потвърди, че по време на протестите са арестувани седем мъже и всички те са задържани.
 
Три от арестите са за насилие, два за опити за кражба, един за нарушаване на расовия обществен ред и друг за хомофобско смущаване на обществения ред, съобщават полицейските власти.
 
Показателно е, че представители на BLM също участваха в тази демонстрация.
 
Имам само едно нещо да кажа на тези хора и това е цитат от Библията: 
 
"Ще благословя онези, които те благославят, но ще прокълна онези, които те проклинат. И чрез теб ще благословя всички народи." (Битие 12,3).
 
Без да подкрепям всичко, което прави израелското правителство, това е вярно и днес, и се отнася и за потомците на Авраам.
 
Източник: Telegraph Reporters
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg