Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не собственици, а настойници

Main Pic
Публикувана: 25.05.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 386
Коментари: 0
Повечето от нас не биха се смятали за богати в сравнение с най-богатите хора в света. И все пак дори американците на най-ниското стъпало на икономическата стълбица са богати в сравнение със стандарта на живот в по-голямата част от света днес.
 
Днес, ако имате покрив над главата си, легло за спане и някакъв вид транспорт, тогава в сравнение с много хора по света сте богати. Разбира се, можете да се насладите на това, с което Бог ви е благословил. Това не е грях.
 
Апостол Павел обаче пише на Тимотей: „Заповядайте на богатите в настоящата епоха да не са надменни, нито да се доверяват на несигурни богатства, а на живия Бог, който ни дава богато всичко, за да се наслаждаваме“ (1 Тимотей 6: 17 NKJV).
 
Ние не сме собственици, а управители на това, което Бог е дал в наше притежание. В този смисъл Павел каза на вярващите във Филипи, че финансовият им подарък за него ще доведе до награда за тях: „Не че търся подаръка, но търся плодовете, които изобилстват във вашата сметка“ (Филипяни 4:17 NKJV) .
 
Павел казваше: „Когато дадете на мен или на служението, в което участвам, това ще доведе до инвестиция във вашата сметка. Бог ще ви възнагради за това."
 
Това е нещо невероятно и си струва да мислим върху него. Ще оставите след себе си каквото имате на тази земя, което ще бъде разделено между вашите роднини или когото вие изберете в специално завещание.
 
От друга страна, каквото и да сте инвестирали в работата за Божието царство - всеки лев, който сте дали за служение, всяка стотинка, с които сте допринесли за проповядването на Евангелието или за подкрепата на вашата църква - ще доведе до духовен плод във вашата сметка .
 
Така че не полагайте надеждата си в богатството. Вместо това използвайте това, което Бог ви е дал за добро като инвестирате за вечността.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg