Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог гради Църквата Си в Израел и Газа

Main Pic
Публикувана: 26.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 947
Коментари: 0
Месиански пастир от град Беершеба (Вирсавее) в Южен Израел разказва пред християнската медия Premier Christian News как жилището му е било ударено от ракета, докато той и съпругата му са спали в бомбеното убежище под него.
 
„Бяхме нападнати в един сутринта, и не можахме да заспим няколко часа, така че съпругата ми каза: „По-добре да спим в бомбеното убежище“. И така, взех два матрака, но е много неудобно да се спи там, защото след като вратата се затвори, няма кислород. Убежището е херметично. Така че оставихме вратата малко отворена и в шест сутринта чух друга сирена. Тогава съпругата ми стана и затвори вратата и в същия момент избухна бомбата", разказва пастир Хавиер Монтенегро
 
Пастир Монтенегро и съпругата му Кила били единствените хора в апартамента в неделя по време на удара на ракетата и по чудо не били ранени.
 
„Когато излязох от убежището, навсякъде имаше вода, чувах я като водопад, падащ от някъде в сградата и тогава видях дупка в тавана на хола, оттам падаше водата. Там беше мястото, където ракетата беше ударила. Всичко беше размазано, имаше много мирис на барут и облак от цимент", продължава разказа си пастир Монтенегро.
 
Полицията и спешните служби пристигнали след минути и хората от други апартаменти в 16-етажната жилищна сграда скоро почукали на вратата им, за да проверят дали са добре. "Всичко беше наистина бързо. Чувствах се много обгрижен в тези трудни моменти. Хората продължаваха да ни прегръщат и да ни питат, дали не сме ранени", добавя пастир Монтенегро.
 
"По това време имахме Божия мир. Не бяхме в паника, не получихме пристъп на тревожност, нищо. Бяхме спокойни и благодарни на Бога, че нищо не ни се е случило. Не след известно време започнахме да осъзнаваме колко опасно е било в действителност. И истината е, че е чудо, имаме мир, Неговия мир и знаем, че Бог е позволил това с причина, има цел и идеята за всичко това е за да прославяме името Господне."
 
Шестчленното семейство пристига в Израел през 2003 г. от Аржентина след призив от Бога да се завърнат, както и други евреи в Светата земя. Те чувстват, че Бог ги подтиква да започнат мисия в Обещаната земя, проповядвайки, че Исус е Месията, и оттогава са създали месианска църква в град Негев в региона на Беершеба.
 
Поради пандемията от коронавирус обаче те вече не могат да си позволят сметката за наем от 5000 долара и наемодателят им трябва да затвори сградата, която ползват за църква. Пастир Монтенегро и съпругата му трябва да преместят всички вещи на църквата в техния апартамент, който сега е повреден заради ракетата.
 
Само преди 10 дни бяхме пренесли цялото оборудване на църквата тук. Повечето неща са повредени, навсякъде има стъкло. Но мисля, че нашето време е дошло. Бог иска по-големи неща; трябва да предприемем стъпки на вяра. Това са ситуации, които човек трябва да приеме пред Господа и да има този мир, който идва от Него. Знам, че ТОЙ няма да ни изостави“, казва пастир Монтенегро.
 
Говорейки за материалните щети, нанесени от ракетата, пастир Монтенегро пояснява, че всичко се поема от застрахователната компания. Семейството се премества в апартамента на дъщеря им и междувременно всички църковни събрания се провеждат онлайн.
 
"Ние, хората, сме Църквата. Винаги има хора, които ще ви утешат, когато преминавате през труден период. Ние сме много щастливи от тази прекрасна работа, която Бог ни е дал. Имаме прекрасна църква и обичаме да се събираме. За нас най-доброто място, което можем да бъдем, е точно тук, в Светата земя, независимо какво се случва."
 
Пастир Монтенегро продължава да насърчава хората да се молят за мир в региона и заявява, че би се радвал да види повече партньорства с църковни лидери от други страни, за да продължат да разпространява Евангелието в Светата земя.
 
"Не идвайте само на туристически пътувания. Нека работим заедно, нека създадем стратегия за достигане до повече души, нека им покажем заедно, че евреите и езичниците са едно в Христос. Те трябва да видят силата на Бога," казва пастир Монтенегро. "Нека се молим за мир. Имаме братя в Христос и в Газа и понякога се срещаме с арабски пастири в Ерусалим. Исус е единственият, Който носи мир сред нас. Мирът е възможен. Ние сме едно семейство, обичаме се. Ние се уважаваме и разчитаме на нашия Господ да ни дава мир."
 
Източник: Premier Christian News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg