Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски пастир убит с камъни в Индия

Main Pic
Публикувана: 27.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 773
Коментари: 0
Евангелски пастир е убит в Индия при нападение срещу църквата му.
 
Според благотворителната организация за религиозна свобода Christian Solidarity Worldwide (CSW), 55-годишният Алок Раджханс е бил нападнат от петима души в църквата Christ Service House в село Луасинга в щата Одиша на 20 май.
 
CSW съобщава, че група неидентифицирани лица са хвърляли камъни по църквата през предходните двадесет и четири часа.
 
Пастир Раджханс бил вътре в сградата на църквата с някои от своите събратя, когато забелязали хвърлянето на камъни. Той помолил членовете на църквата да се върнат по домовете си, преди да се изправи срещу извършителите.
 
Когато излязъл отвън нападателите започнали да го удрят с пръти, камъни и ножове.
 
Съпругата му Субхашини получила наранявания по ръката, когато се опитала да се намеси.
 
Субхашини ще остане да живее в семейния дом, докато синът им, 28-годишният Уджвал, е заявил, че ще продължи да служи на мястото на баща си въпреки трагедията.
 
В отклик на събитието, председателят на CSW, Мервин Томас казва: „Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на семейството на пастир Раджханс и на християнската общност в Луасинга.
 
"Тази зловеща атака показва ужасяващите планове на местните хора, които искат да освободят селото от присъствието на християните. Малцинствата в Индия често са подложени на тормоз и страх само за упражняване на свободата си на религия или убеждения.
 
"На извършителите на подобни насилствени действия не трябва да се позволява да се радват на безнаказаност за престъпленията си. Призоваваме властите да заловят нападателите и да гарантират, че тези, които действат зад кулисите, извършайки дела на омраза и нетърпимост, ще бъдат изправени пред правосъдието."

Източник: Morning Star News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg