Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

От смърт към живот - свидетелството на Карлос Сантана

Main Pic
Публикувана: 30.05.2021
Автор: GOD TV
Прочетена: 624
Коментари: 0
Историята на Карлос Сантана е свидетелство на талантлив музикант, който е мислил да сложи край на всичко, но се е обърнал към Исус по време на най-мрачните му моменти.
 
Карлос Сантана е 10 пъти награждаван с отличието за музика "Грами". Той е постигнал невероятен успех в кариерата си. Но Карлос е преживял  и много травматични събития през целия си живот, включително да бъде малтретиран като дете, сърцераздирателен развод и мисли за самоубийство.
 
Израснал в Мексико в малък морски град, наречен Autlán de Navarro, Карлос има и шестима братя и сестри. Но по време на детството му баща му напуска семейството им, за да бъде с друга жена. Когато Карлос е малко по-голям, семейството му се премества в Сан Франциско. Там той започва да се учи  да свири на китара.
 
Използвайки новите си музикални таланти, Карлос става клубен музикант и успява да помогне за издръжката на семейството си. През 60-те години на 20. век той има активни участия на музикалната сцена, но постепенно животът му е подчинен на наркотици и алкохол.
 
След това през 70-те години Карлос и новата му съпруга Дебора търсят духовен гуру, който да запълни празнотата в живота им и в крайна сметка се присъединяват към култ. През 1981 г. те решават да оставят този живот зад себе си.
 
В началото на 90-те години, Карлос Сантана вече е повярвал в Исус и решава да се кръсти. И все пак години по-късно Карлос и съпругата му, с която са заедно 34 години, се развеждат и това го смазва психически.
 
„Стигнах дотам, че наистина си мислех, че смъртта ще бъде по-сладка от болката“, споделя Карлос. „Но тогава погледнах снимка на Исус и Го помолих: „ Помогни ми “. След като произнесох тази кратка молитва,  много ясно чух вътрешен глас, който е по-мек и по-силен от всички останали. И Той ми каза:„ Аз съм до теб. Това не е ли достатъчно? Щом чух този глас, нещо в мен се преобърна и отново можех да намеря радост в живота."
 
След това Карлос Сантана се оженва повторно и неговата вяра сега е по-силна от всякога. Въпреки всички борби, които е преживял, Карлос знае, че Бог е бил с него през всички планини и долини в живота. Той знае, че Господ има големи планове за него. И той ще продължи да полага вярата и доверието си в Христос.
 
Източник: GOD TV
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg