Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Откровението и четиримата конници

Main Pic
Публикувана: 30.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 879
Коментари: 0
Във време на пандемия, която продължава повече от година, мнозина смятат, че вече сме в книгата Откровение и събитията описани в глава 6, където се отваря първият от седемте печата във времето на така наречената "Голяма скръб". Какво казва книгата Откровението на Йоан за четиримата конници? Какво ще кажете да погледнем в текста.
 
Ще се съгласите, че тези пророчества все още се отнасят за бъдещето (вместо да са символи за минали събития). И ще се съгласим, че тези пророчества се отнасят до буквални събития, които ще се случат на земята.
 
Нека разгледаме всеки от четиримата конници.
 
Конник 1
Откровение глава 6 започва с тези думи: „Наблюдавах как Агнето  отвори първия от седемте печата. Тогава чух едно от четирите живи същества да казва с глас като гръм: „Ела!“ Погледнах и там пред мен имаше бял кон! Ездачът му държеше лък и му беше дадена корона и той яздеше като победител, склонен да завладее ”(Откровение 6: 1–2).
 
Къде, моля ви, е този световен победител? И как се е проявил от началото на пандемията?
Нека приемем, че това е първият аргумент, че се касае за нещо, което предстои.
 
Конник 2
Текстът продължава: „Когато Агнето отвори втория печат, чух второто живо същество да казва:„ Ела! “Тогава излезе друг кон, огнено червен. Ездачът му получи властта да отнеме мира от земята и да накара хората да се избиват помежду си. На него му беше даден голям меч ”(Откровение 6: 3–4).
 
Дали днес мирът е отнет от земята? И убиват ли се хората повече днес, отколкото по време на Втората световна война? Или Първата световна война? Или в Америка, по време на Гражданската война?
Аргумент номер две.
 
Конник 3
Обратно към Откровение: „Когато Агнето счупи третия печат, чух третото живо същество да казва:„ Ела! “Погледнах нагоре и видях черен кон, а ездачът му държеше в ръка чифт везни. И чух глас от четирите живи същества да казва: „Хляб от пшеничен хляб или три хляба ечемик ще струва дневно заплащане. И не губете зехтина и виното. “(Откровение 6: 5–6)
 
Възможно ли е масов глад да обхване целия свят поради финансовия срив? Възможно е, но сега не сме близо до това. Що се отнася до факта, че много повече хора са изправени пред потенциален глад поради пандемията, това е трагична реалност. Но едва ли е описано тук.
 
Вече сме готови с аргумент три. Но тъй като има четирима конници, нека опитаме още веднъж.
 
Конник 4
„Когато Агнето отвори четвъртия печат, чух гласа на четвъртото живо същество да казва: „ Ела! “Погледнах и там пред мен имаше блед кон! Ездачът му беше кръстен Смърт, а Хадес го следваше плътно зад него. Дадена им е власт над една четвърт от земята, за да убиват с меч, глад и чума и от дивите земни зверове “ (Откровение 6:7–8).
 
Понастоящем една четвърт от земята възлиза на почти два милиарда души, докато пандемията е отнела живота на малко повече от 3 500 000 души. Това представлява един нищожен процент.
Наречете това аргумент четири.
 
Краят на света ще бъде очевиден. За онези, които твърдят, че вече живеем в периода на Голямата скръб и сме в във времето на божествените присъди на седемте печата от Откровение, аз лично не мисля, че това е така.
 
Ако това е така и първият от седемте печата е отворен, нещата ще се променят пред очите ни по-бързо и драстично, отколкото можем да си представим. Това ще стане ли скоро? Ще видим. Но мога да кажа без колебание, че все още не се случва.
 
Нямам за цел да омаловажа истинското страдание, причинено от пандемията. Освен това не целта да се сведат до минимум библейските пророчества за последното време. Точно обратното. Целта ми е просто да поставя нещата в правилната перспектива.
 
Накратко, все още не сме стигнали до края на света. Когато стигнем до този момент във времето, няма да имаме нужда от статия, която да ни уведоми за това.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg