Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнска мисия във Виетнам на съд за ширене на пандемията

Main Pic
Публикувана: 31.05.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 556
Коментари: 0
Църковна мисия в град Хо Ши Мин е изправена пред наказателни обвинения за „разпространение на опасни инфекциозни болести“, след като поне 145 случая на коронавирус са свързани с мисията „Revival Ekklesia Mission“.
 
Съобщава се, че посетителите на църквата не са спазвали правилното ограничаване на дистанцирането и носенето на маски по време на събитие, където пеят и скандират в малко пространство.
 
Пастирите Фуйонг Ван Тан и Во Хуан Лоан, които ръководят църковната мисия, са обвинени в организиране на дейности в църквата при лоши здравни протоколи. В момента те са в болница със здравословни усложнения, свързани с коронавируса, и не са арестувани.
 
Градският квартал Го Вап, където се намира църквата, е заключен и всички религиозни събития са забранени в цялата страна.
 
Като последица от избухването на пандемията Виетнам планира да тества всички девет милиона жители на Хо Ши Мин за коронавирус и наложи повече ограничения за справяне с нарастващото огнище на Covid-19.
 
Хората в града имат право да напускат дома си само за необходимите дейности, а публичните събирания на повече от 10 души са забранени през следващите две седмици, съобщи правителството.
 
Държавният вестник Vietnam News заяви, че градската власт планира да тества цялото си население с капацитет за тестване от 100 000 проби на ден.
 
Някои скорошни пациенти във Виетнам са заразени с хибрид на вариантите на вируса, открити за първи път в Индия и Великобритания, каза здравният министър.
 
Виетнам е ваксинирал един милион души с ваксината на AstraZeneca.
 
Той има сделка с Pfizer за 30 милиона дози, които ще бъдат доставени по-късно тази година.
 
В преговори с Moderna също ще се направят достатъчно заявки, за да се ваксинират напълно 80% от 96-милионното население на азиатската страна.

Източник: Premier Christian News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg