Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В борба срещу греха

Main Pic
Публикувана: 31.05.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 603
Коментари: 0
„Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате.“ (Галатяни 5:17)  
 
Като вярващи вие можете да бъдете дълбоко утешени от учението на Павел. Вие имате едновременно грешна природа и Духа в същото тяло по такъв начин, че Духът царува, а грешната природа е подчинена. Правдата царува, а грехът служи.
 
Не всеки познава това учение. Ако смятате, че вярващите трябва да са напълно безгрешни и въпреки това се чувствате дълбоко грешен, ще бъдете покосен от тъга и отчаяние. Който разпознава и прилага това учение, ще открие, че дори най-лошото съдейства за наше добро. Понеже когато грешената природа ви подтиква към грях, вие ще имате сила да търсите прошка на греховете чрез Христос. Вие ще искате да се хванете за правдата чрез вяра, на която иначе не бихте обърнали внимание или пожелали.
 
Християните трябва да помнят злото на тяхната грешна природа, така че да са насърчени и мотивирани да вярват в Христос и да Го търсят. При тази нова възможност християните стават умели артисти и чудни творци. Те могат да създадат радост от тъга, утеха от страх, праведност от грях и живот от смърт. Това е възможно, когато обуздават грешната си природа по този начин я правят свой слуга, като я подчиняват на Духа.
 
Ако съзнавате желанията на грешната природа, не трябва да се отчайвате за вашето спасение. Макар да съзнавате тези желания, вие няма да им се поддавате. Колкото повече растете в Христос, толкова повече ще чувствате този конфликт. Гняв или сексуални желания може все още да се надигат във вас, но вие не трябва да им позволявате да ви владеят. Грехът може да надига желанията си, но вие не трябва да им се поддавате.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg