Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Секретар на атеистична организация приема Христос

Main Pic
Публикувана: 01.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 650
Коментари: 0
Бившият секретар на общество, наречено "Атеисти в Кения", се оттегля от своята позиция, след като става християнин.
 
Налице е видеозапис, на който се вижда как Сет Махига приема Исус в църква. Той казва, че е изпитвал „трудности в живота“ преди да се оттегли от ролята на секретар на „Атеисти в Кения".
 
Във видеото може да се чуе как пастирът на църквата казва „Амин“ след края на изповедта на г-н Махига. След това пастирът добавя „Можем да прославим Господа в Неговия дом. Алилуя!“
 
Обществото на атеистите е  публикувало изявление, в което обявява оставката на г-н Махига. "Причината за оставката на Сет е, че той е намерил Исус Христос и вече няма интерес да насърчава атеизма в Кения."
 
"Пожелаваме на Сет всичко най-добро в новата му връзка с Исус Христос. Благодарим му, че е служил на обществото всеотдайно през последните една година и половина", се добавя в изявлението.
 
Според доклад на Statista християнството е основната религия в Кения. Данните от 2019 г. показват, че над 85% от населението се определят като християни.
 
Според уебсайта на Атеистите в Кения това е първото нерелигиозно общество, регистрирано в страната, което е създадено през 2016 г.
 
Християните масово приветстват Сет Махига като брат в Христос в различни социални медии.
 
„Нека вашето свидетелство и радост повлияят на мнозина, за да повярват в Христос!“ пише Брайън Стоу, пастир на Първа баптистка църква в Плант Сити, Флорида.
 
"Това е невероятно. Хвалете Господа, че Сет Махига се е предал на Исус като негов Господ и Спасител! Моля се това решение да доведе и други хора до вяра в Христос", казва Алекс Инман, пастир на църква Уорън.

Източник: Faith Wire

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg