Четвъртък, 17.06.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Но даже ако пострадате за правдата, блажени сте; а "от тяхното заплашване не се бойте, нито се смущавайте"." 1 Петър 3:14

OnLine
RSS Facebook Twitter

На съд заради молитви...

Main Pic
Публикувана: 03.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 366
Коментари: 0
Християнскa лекарка от Индия е изправена пред наказателни обвинения, след като е казала на семействата на свои пациенти да се молят на Исус Христос по време на пандемията.
 
Д-р Сандхия Тиуари давала духовни съвети, докато посещавала домове на пациенти в Мадхя Прадеш като част от държавната програма „Kill Corona“.
 
По време на домашните си посещения тя раздавала християнски брошури и казвала на болните, че могат да се помолят на Господ Исус Христос за изцеление, ако се заразят с Covid-19, съобщава Международна християнска грижа (ICC).
 
Лекарката е била разпитана от индуистката националистическа организация Раштрия Суамсевак Санг, която е заснела нейните коментари и след това публикувала кадрите онлайн.
 
Във видеото тя защитава действията си.
 
"Какво не е наред в това да им казвам, че Бог лекува? Не казвам на никого да стане християнин и не принуждавам никого да се моли насила на Христос. Аз съм християнка, казах им, че Господ Исус може да лекува", казва тя.
 
Д-р Tиуари вече е отстранена от длъжност.
 
Мадхя Прадеш, в централна Индия, е един от многото индийски щати със закон за смяна на религията, но през март той въведе по-строги наказания, включително затвор от 3 до 10 години и глоби между 25 000 рупии (250 британски лири) и 50 000 рупии (£ 500).
 
Местен християнин споделя следното пред ICC: „Това е състоянието на религиозната свобода в нашата държава. Трябва да бъдем много внимателни, когато разказваме на хората за нашата вяра.
 
„В повечето случаи фактите се изкривяват, за да отговарят на настроенията в страната и за съжаление, държавната машина е удобна за виктимизиране на малцинствата.
 
"Ако ситуацията е такава за един медицински специалист, състоянието на обикновения християнин може да бъде много по-лошо."
 
Последователните доклади сочат  влошаване на ситуацията на религиозната свобода при премиера Нарендра Моди.
 
Open Doors класира Индия на 10-то място в списъка си за наблюдение в света на първите 50 страни, в които е най-трудно да си християнин.
 
В него се казва, че хиндуистките националисти се опитват да освободят страната от християни и че мюсюлманите използват „насилие“, за да постигнат тази цел.
 
Източник: Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg