Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов филм за Арета Франклин и нейната вяра

Main Pic
Публикувана: 06.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 581
Коментари: 0
Актрисата и певица Дженифър Хъдсън ще изиграе ролята на легендарната певица Арета Франклин, известната „Кралица на соула“ в новия филм „Респект“.
 
По време на интервю за Christian Post, Хъдсън казва, че нейното израстване в църквата и силната християнска вяра, са от съществено значение при създаването на филма.
 
„Аз съм дете на Бога, родена съм и съм израсла в църквата“, обяснява тя. "Чувствам, че една от най-близките ни връзки с моята героиня, е нашата обща вяра в Христос. Арета Франклин също е  възпитана в християнски дом и започнала да пее в църквата", казва Хъдсън за Франклин.
 
За да изобрази житейската история на Франклин пред публиката, Хъдсън казва, че трябва да черпи от вярата си, която ѝ служи като основа.
 
„Вярата винаги е била в основата на моя живот и наистина вярвам, че е била основно нещо и в живота на Арета“, отбелязва Хъдсън. „Успях да почерпя от вярата на моята героиня, която има влияние и в моя живот.“
 
Хъдсън казва, че е гледала документалния филм Amazing Grace, който очертава живота и кариерата на Франклин преди заснемането на Respect.
 
„Чувствах се като в църква. Това още повече ми помогна да разбера моите църковни корени“, обяснява тя. „Можах да се върна назад и да осъзная, че понякога съм се учела несъзнателно от поклонието в църквата. Докато снимахме филма, през цялото време се чувствах като на хвалебно богослужение“, казва актрисата.
 
Освен това за да се впише по-добре в ролята Хъдсън се научава как да свири на пиано, старае се и да улови до съвършенство маниерите и поведението на Франклин.
 
Франклин почина на 16 август 2018 г. на 76-годишна възраст. Тя се бори с остър рак на панкреаса в продължение на години, което според лекарите е причината за нейната смърт.
 
Баща ѝ дълги години е пастир в баптистката църква в Детройт „New Bethel Baptist Church“. Тя получава музикалното си възпитание там, заобиколена от госпъл музика. Учи  се да свири на различни инструменти, които един ден ще я направят суперзвезда в соул музиката.
 
Въпреки че е известна като Кралицата на соула, записите ѝ с госпъл песни също са поразителни хитове. Тя печели „Грами“ за албума си от 1972 г. „Amazing Grace“. Той е записан на живо в мисионерската баптистка църква New Temple в централен Лос Анджелис и в него участва великият госпъл изпълнител Джеймс Кливланд, бащата на Арета и рок звездата Мик Джагър, заедно с други известни личности. Известен е като един от най-продаваните госпъл албуми на всички времена.
 
През 1987 г. Арета записва друг госпъл албум, озаглавен „One Lord, One Faith, One Baptism“. Той също е записан на живо в нейната родна църква New Bethel Baptist.
 
„Моята вяра винаги е била и винаги ще бъде важна за мен“, казва веднъж Франклин пред репортери.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg