Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог иска сърцето ви

Main Pic
Публикувана: 06.06.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 830
Коментари: 0
„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:“ (Йоан 3:16)
 
За кого даде Бог възлюбения Си Син? За света – изгубените множества, които никога не са Го заслужавали. Без Него те може да очакват единствено да останат изгубени и осъдени. Бог даде Сина Си за изгубените, така че те да могат да се спасят. Какво тогава трябва да направите, обичайки Бога в отговор на това? Нищо!
 
Не ходете на поклоннически пътувания. Не вършете това или онова добро дело. Просто вярвайте само на Христос. Тогава ще можете да се освободите от старата си природа и да се прилепите за Него. Разбира се, вашата вяра трябва да е такава, че да произвежда добри дела.
 
Не можете да придобиете този дар – Божия Син – със собствените си усилия. Божият Син не може да бъде затворен в кутия. Той се приема единствено със сърце и чрез вяра. Когато дарът се намери в сърцата ви, когато повярвате в Христос с цялото си сърце, повече няма да бъдете същият човек. Дори ако някога сте били крадец, прелюбодеец или убиец, вие ще станете нов човек, понеже вече имате Светлината в сърцето си.
 
Това, което Господ Христос иска най много, е сърцето ви – едно сърце, което вярва единствено в Него. Бог желае най-доброто, което имате, не вашата уста или ръце, а сърцето ви. Той желае вие да бъдете праведен вътрешно.
 
Когато повярвате в Христос сърцето ви се очиства. Петър казва, че вярата очиства сърцето (Деяния 15:9). Същата тази вяра не ви позволява да бъдете арогантен и горд. Понеже когато сърцето е очистено ръцете, очите, краката и всички останали части също са чисти. Вие ще действате по начин различен отпреди.
 
Вярата няма да ви позволи да бъдете вече грешник, прелюбодеец или блудник. Така целият ви живот ще отразява това, което е в сърцето ви.   
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg