Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог сред нас

Main Pic
Публикувана: 06.06.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 571
Коментари: 0
"Но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците..." Филипяни 2:7
 
Компаниите, които се опитват да предлагат своите продукти в чужбина, понякога са изправени пред езикова бариера, която трябва да преодолеят. Например, кoмпанията, която произвежда безалкохолните напитки "Швепс", имала трудности при пласиране на продуктите си в Италия, защото "швепс" в превод на италиански означава тоалетна вода. Излишно е да казвам, че не са много хората, които искат да пият напитка с такова име.
 
Изглежда, че Исус имаше този проблем със Собствените Си ученици, защото те изобщо не разбираха защо Той е дошъл на тази земя. Исус дойде на тази земя, за да умре за греховете на света, но учениците Му не го разбраха, защото идеята сякаш беше загубена при превода.
 
Надеждата и вярата на Христовите съвременници беше, че Той ще създаде земно царство и след време ще прогони римляните, окупирали земята. Всъщност, след като Исус нахрани петте хиляди, което беше едно от най-популярните Му чудеса, хората искаха насила да Го направят цар.
 
Защо беше всичко това? Те искаха да Го направят цар, за да изгони окупаторите от Рим и да се грижи за тяхното благоденствие. Те не разбраха, че не това е причината Христос да дойде на този свят.
 
Обаче един ден Христос ще се върне и ще установи Своето царство. Един ден Той ще управлява като Цар на царете и Господар на господарите. Но преди Христос да сложи корона, първо трябваше да носи кръст.
 
Исус не беше обикновен човек. Той не беше само един от пророците. Той беше Бог, дошъл при нас в човешка плът.  Ходеше на земята като един от нас. Вечният Бог драговолно прие ограничението на плътта и се роди от жена, за да бъде Спасител на света.
 
Кой е Исус за теб? Той ли е Божият Син? Той ли е Спасителят на света? Той ли е твоят Спасител и Цар?
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg