Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ЕЕА с насърчение към църквите

Main Pic
Публикувана: 07.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 650
Коментари: 0
Общото годишно събрание на ЕЕА таз година се провежда онлайн заради усложнената обстановка в Европа заради ковид пандемията.
 
Европейският евангелски алианс иска да „насърчава и да използва многообразието, защото знаем, че нашата мисия изисква перспективи и принос във всички сфери на обществото“, се казва във встъпителното слово на тазгодишното Общо събрание на ЕЕА.
 
„Само по този начин можем да видим как Божието царство ще се установи на този континент в цялата му красота и сила“, вярва ръководството на ЕЕА, представляващо около 23 милиона евангелски християни в Европа.
 
От понеделник, 7 юни до четвъртък 10, „ще тръгнем да търсим таланти, в ежедневната си среда и извън нея, и ще обмисляме заедно какво всеки може да допринесе за общата ни мисия и как можем да работим рамо до рамо в нашите служения“.
 
Годишното събиране свързва лидери на национални евангелски съюзи на континента, асоциирани организации и социални мрежи,  известни като Hope Networks.
 
Онлайн събитието включва библейски уроци, тематични лекции, презентации на проекти от различни страни и време за споделяне и запознаване с нови хора, изпълняващи мисии в Европа.
 
Това също е шанс за всеки евангелски християнин с желание да научи повече за присъединяването си към конференцията и да получи визия за евангелското движение в Европа.
 
„Изграждането на Божието царство в Европа е мисия, която можем да изпълним само заедно - всички поколения, социални среди и култури ръка за ръка“, се казва в изявлението.
 
Източник: Евангелски фокус
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg