Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рик Уорън в търсене на заместник

Main Pic
Публикувана: 08.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 778
Коментари: 0
Рик Уорън започва да търси нов пастир, който да поеме ръководството на огромната калифорнийска църква, която до момента води.
 
Авторът на известните и популярни и в България книги „Целеустремената църква“ и "Целеустремен живот", води евангелската общност в Лейк Форест повече от 40 години. В проповед през уикенда той е съобщил, че търси пастир от „следващото поколение“, който да го замести, като планира да се откаже от ръководната си роля.
 
67-годишният Уорън основава църквата, като започва с изучаване на Библията в дома си с малка група. В началото през 1980 г. тази група включва само няколко семейства. Днес Рик е водач на мегацърква с 19 дъщерни общности.
 
Според Lifeway Research през изминалата година седмичната посещаемост на църквата е била над 23 000 души.
 
През уикенда п-р Уорън информира общността за плановете си да отстъпи и да намери следващия човек, който да поеме ръководството на църквата.
 
"Следващата седмица започваме официално да търсим моя наследник. Това е сериозна и отговорна работа", каза той и обеща: "Това не е краят. Дори не е началото на края. Това е началото на началото, но ние започваме да търсим пастира от следващото поколение, който ще ме замести и ще води нашето църковно семейство в бъдещето."
 
Обяснявайки как е стигнал до решението да се оттегли, Уорън казва, че двамата със съпругата му преди много години са се посветили да ръководят църквата в продължение на 40 години. Когато църквата празнува този важен момент през януари 2020 г., двамата се молят и чувстват, че Бог ги призовава да останат още малко като нейни ръководители.
 
Тъй като САЩ започват да излизат от пандемията, Уорън смята, че и двамата със съпругата му са усетили, че Бог казва, че „сега е моментът“ да оставят някой друг да поеме пастирското служение.
 
Целта на Рик Уорън е да постигне „плавен преход в ролята си като пастир-основател“. Според него това е важно решение, защото той е бил единственият водещ пастир на църквата за изминалите 41 години.
 
Рик Уорън добавя, че намирането на негов заместник е акт на вяра.
 
"Не е нужно да виждате крайната стъпка, за да направите първата крачка. Просто трябва да направите първата стъпка във вярата", казва той.
 
Източник: Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg