Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Възнесение, радост и сила

Main Pic
Публикувана: 09.06.2021
Автор: Данаил Петков
Прочетена: 1183
Коментари: 0
Възнесение Господне е. Припомняме си за последните мигове на Исус Христос на земята преди да се възнесе. Той отново е със Своите ученици. След бурните събития около Неговата смърт и възкресение, имаше 40 дни, през които Христос се явяваше на Своите последователи и ги насърчаваше. Подготвяше ги за обещаната сила от горе – Светия Дух. 
 
В евангелието на Лука 24:46-53 четем:
 
И рече им: Така е писано, че Христос трябва да пострада и да възкръсне от мъртвите в третия ден, и че трябва да се проповядва в Негово име покаяние и прощение на греховете между всичките народи, като се започне от Ерусалим. Вие сте свидетели на това. И, ето, Аз изпращам върху вас обещанието на Отца Ми; а вие стойте в града [Ерусалим] докато се облечете със сила от горе. И ги заведе до едно място срещу Витания; и дигна ръцете Си да ги благослови.  И като ги благославяше, отдели се от тях, и се възнесе на небето. И те Му се поклониха, и върнаха се в Ерусалим с голяма радост; и бяха постоянно в храма [хвалещи и] благославящи Бога. Амин.
 
Исус се възнася. Това е раздяла. Но ние четем, че Неговите ученици се върнаха в Ерусалим с голяма радост. Кой се радва, когато се разделя със скъп за него човек? Какво се беше случило с тези хора? Днес ние имаме Библията и знаем какво се е случило след това, но учениците не знаеха как точно ще се развият събитията. Те бяха ужасени от арестуването на своя Учител. След това трябваше да преживеят Неговата смърт на кръста. Когато Исус възкръсна, те не можеха да повярват, че това е истина. 
 
Когато преминаваме през трудни моменти и си мислим, че няма надежда, че не можем да продължим, нека си спомним през какво преминаха учениците на Христос. 
 
Исус им обеща ‘’сила от горе’’ – Светия Дух. Да не забравяме Божиите обещания. Често в трудни моменти, ние се фокусираме върху проблема, а не върху Божиите обещания. Да, трудности ще има, изпитания също ще има, но не те са главното в нашия живот.
 
Нека се държим за обещанията на нашия Бог. Той е по-велик и по-силен от всички проблеми и несгоди, които могат да ни връхлетят. 
Исус също така благослови Своите ученици, докато сe възнасяше. 
 
Исус ни благославя. Трябва само да Му се доверим. Тогава радостта ще изпълни и нашите сърца.
 
И накрая, нека не забравяме Лука 24:47 и че трябва да се проповядва в Негово име покаяние и прощение на греховете между всичките народи.
 
Честито да е Възнесението Господне!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg