Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поредна евангелска църква опожарена в Чили

Main Pic
Публикувана: 10.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1364
Коментари: 0
Евангелска църква е била напълно разрушена по време на нов пожар, който се случва рано сутринта в провинция Арако, в чилийската област Бито Био.
 
Според хората, които живеят наблизо, първо са чули изстрели и после взрив, преди да се разрази пожарът. Губернаторът на Aрако, Оскар Муньос, е потвърдил, че евангелската Мисионерска църква е напълно изгоряла.
 
Според чилийската полиция съседите, в близост до църквата са заявили, че са видели група от непознати хора, които са избягали с миниван след нападението.
 
Дежурните пожарникари са отишли на мястото в опит да овладеят пламъците, но църквата вече е била унищожена. Досега тази година четири църкви вече са били опожарени в района.
 
Председателят на регионалната координация на евангелските църкви, Хектор Луенго, се е оплакал след инцидента и заявил, че "осъждат всякакъв вид насилие срещу евангелската църква. Това вече е преследване, защото само за две години са изгорени повече от 60 църкви. Много сме притеснени".
 
"Тази селска църква успя да просъществува не повече от една година, защото бе открита в началото на пандемията. Тя беше място, където се предлагаше социална помощ на всички, които се нуждаят от нея", добавя Муньос.
 
Източник: Евангелски фокус
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg