Петък, 28.01.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Човек, погълнат от кит, оцелява подобно на библейския Йона

Main Pic
Публикувана: 15.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1170
Коментари: 0
Майкъл Пакард е 56-годишен водолаз, търсещ омари, който е погълнат от гърбав кит край бреговете на Кейп Код, Масачузетс.
 
Работата на Пакард е да събира омари от океанското дъно, докато партньорът му е на повърхността на океана, в лодка, където следи за неговата безопасност, съобщава Кейп Код Таймс.
 
В петък обаче, Пакард се превръща в жертва. Той се намира на 23 метра под повърхността на водата, когато един кит го  поглъща.
 
"Изведнъж почувствах страшен удар и всичко стана тъмно", разказва водолазът пред CBS Бостън. "Можех да почувствам, че се движа. Помислих си.  Да не би да ме е ухапала акула? И тогава се огледах наоколо и осъзнах, че съществото няма зъби.  Не чувствах никаква болка. Досетих се... В устата на кит съм, а той се опитва да ме глътне. И си помислих: ... Ще умра."
 
Пакард споделя пред Кейп Код Таймс, че помислил за семейството си, включително и за своите деца, момчета, на 12 и 15 години.
 
"Бях погълнат от кита, намирах се в огромната му уста", казва Пакард.
 
Пакард казва, че се намирал изцяло на милостта на кита.
 
"Всичко стана толкова бързо. Мислех си как да се измъкна от тази огромна паст? И осъзнах, че няма да мога. Щеше да прави с мен каквото иска. Или ще ме изплюе, или ще ме глътне. Бях в устата на кита вероятно около 30 секунди. Все още държах в устата си устройството за снабдяване с въздух. Все още дишах."
 
Пакард, който е спасен от член на неговия екипаж, на име Йосия Майо, е откаран в болница в Кейп Код.
 
Джоук Робинс, директор на "Отдел за изследване на китове" в Центъра за крайбрежни изследвания в шата Масачузетс, казва за Кейп Код Таймс, че гърбатият кит вероятно е погълнал Пакард случайно.
 
Историята се обсъжда нашироко в социалните медии и особено в християнската общност. Онези, които са запознати с Библията, намират в тази история потвърждение за разказа с пророк Йона, който беше погълнат от морско чудовище и оцеля.
 
Източник: Christian Headlines
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg