Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-страшната болка

Main Pic
Публикувана: 14.06.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 621
Коментари: 0
"А Исус му каза: Приятелю, за какво си дошъл? Тогава пристъпиха, сложиха ръце на Исус и Го хванаха." Матей 26:50
 
Мисля, че най-страшният вид болка е причинена от предателството на приятел. Когато някой, когото обичате и за когото сте загрижени, се обърне срещу вас, това предизвиква силна болка.
 
Емоционалната болка от предателството беше само началото на страданието за Исус, когато се приближи времето на Неговото разпятие. След това дойде физическата болка. Нека не пропускаме факта, че учениците не са били просто Негови последователи. Те бяха Негови приятели. Те всички бяха Негови сътрудници.
 
Особено Юда Искариотски, независимо дали вярвате или не. Защо бих казал, че Юда е приятел на Исус? Защото Самият Исус го каза. В Гетсиманската градина, когато Юда доведе храмовата охрана, за да Го арестува, Исус всъщност попита Юда: „Приятелю, защо си дошъл?“ (Матей 26:50).
 
Как така приятел? Не знаеше ли Исус какво щеше да направи Юда?
 
Разбира се. Той вече го беше предсказал в Горната стая. И това наистина съкруши сърцето Му, защото Юда Му беше приятел.
 
Колко лесно Исус можеше да каже: „Знаете ли какво? Приключих с всички вас. Искам да ви кажа, че собственият Ми ученик ще ме предаде. Всички ме мразят. Току-що приключих. "
 
Но Той не каза това. Вместо това Господ Исус Христос премина през болката и страданието.
 
И така, какво Го крепеше? Отговорът намираме в Евреи 12:2: „Който заради радостта, която беше поставена пред Него, издържа на кръста, презирайки срама, и седна отдясно на Божия престол“ .
 
Как така радост? Господ Исус изпитваше радост, защото Той гледаше отвъд болката и мъката към това, което щеше да постигне. Той мислеше за теб и мен, когато носеше този кръст през града. Той мислеше за теб и мен, когато понесе греха на света.
 
Трябва да гледаме на Исус, защото Той винаги се е грижил за нас. И ние трябва да живеем за Исус, защото Той умря за нас.

 

Източник: Harvest ORG

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg