Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир арестуван за неподчинение

Main Pic
Публикувана: 16.06.2021
Автор: Д.Андрос
Прочетена: 476
Коментари: 0
Пастирът на баптистката църква Феървю в югоизточната част на област Калгари, е арестуван за извършване на приръствени църковни служби и „пренебрегване“ на здравните заповеди, свързани с пандемията, въпреки че вчера в цяла Канада са съобщени само 951 случая.
 
Тревожни кадри бяха разпространени в социалните медии, на които се вижда как пастир Тим Стивънс е качен в полицейска бронирана кола, докато ужасените му деца наблюдават всичко това, хлипайки неконтролируемо.
 
„Провели сте присъствено богослужение на 6 юни, така че за това сте арестуван“, казва полицаят по време на ареста, докато детето на пастира ридае зад него. „Чао, татко!“ изрича едно от децата на пастира, плачейки, докато пастирът е вкаран в колата.
 
Очевидно арестът е приведен в действие след „многократни обаждания от загрижени граждани относно църковните служби“, според съобщения от канадските медии.
 
В репортажа се казва следното:
 
Църквата в югоизточната общност на Феървю е трябвало да бъде затворена от здравните власти на 17 май и отново на 5 юни поради „продължаващите опасения за общественото здраве около богослуженията по време на пандемията“.
 
Според данните в църквата се провеждат служби с над 150 енориаши и не се поддържа физическо дистанциране между отделните посетители. Някои от присъстващите не бяха с маски за лице, включително Стивънс.
 
Пастирът остава в ареста до излизането му пред съда, насрочено за 28 юни. Това е вторият случай, в който Стивънс е арестуван за по-малко от месец във връзка с нарушения на обществения ред.
 
Източник: Faith Wire
Photo: Rebel News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg