Неделя, 01.08.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?" Числа 23:19

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победа за библейските принципи във Върховния съд на САЩ

Main Pic
Публикувана: 18.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1142
Коментари: 0
Върховният съд на САЩ постанови, че властите на град Филаделфия са сгрешили, спъвайки дейността на Католическите социални служби (CSS), които са заявили, че няма да нарушат религиозните си убеждения относно сексуалността.
 
Градските власти са работили съвместно с католическата агенция за социална дейност CSS), която отказала да настанява деца в приемни семейства на еднополови двойки.
 
Съдът се e произнесъл по делото „Фултън срещу град Филаделфия“ със следното решение: „Отказът на Филаделфия да сключи договор с CSS за предоставяне на услуги за приемна грижа, освен ако CSS не се съгласи да удостовери еднополови двойки като приемни родители, нарушава клаузата за свободно прилагане на Първата поправка в конституцията на САЩ."
 
„Действията на градските власти противоречат на религиозните убеждения на CSS, като ги принуждават или да ограничат мисията си, или да удостоверят еднополовите двойки като приемни родители в нарушение на религиозните им принципи“, постанови Върховният съд.
 
Християнският алианс за сираци приветства решението. "Това решение на Фултън означава, че хората с различни убеждения все още могат да служат рамо до рамо за благото на уязвимите деца в нашите общности", заяви президентът Джед Медефинд в изявление. „Дори при много трудни въпроси можем да намерим решения, които да работят за всички. Това означава повече приветливи домове за повече от 400 000 деца, които се нуждаят от приемна грижа."
 
Християнският алианс за сираци е коалиция от 190 християнски организации и над 650 църкви, която помага на християните да изпълнят библейския призив да се грижат за сираци и уязвими деца.
 
Източник: Faith Wire

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg